Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αύξηση της ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα


Στην εκκένωση του αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αναγκάστηκε να προχωρήσει την Κυριακή το προσωπικό που εργάζεται εκεί, καθώς στο νερό ανιχνεύθηκαν επίπεδα ραδιενέργειας που είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα. Νωρίτερα, η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας είχε ανακοινώσει πως το ραδιενεργό ιώδιο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του εργοστασίου αυξήθηκε 1.850 φορές πάνω από το κανονικό.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO, το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού, στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισιβέρτ (mSv) ανά ώρα.
«Ο αριθμός αυτός είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερος από το επίπεδο της ραδιενέργειας του νερού που βρίσκεται γενικά σε έναν αντιδραστήρα ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καισίου και άλλων ραδιενεργών ουσιών, που υπό κανονικές συνθήκες δεν ανιχνεύονται στο νερό αντιδραστήρων. Είναι πολύ πιθανόν, να έχουν υποστεί ζημιές οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου