Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γκάλοπ: Το 75,2 % των Τσέχων δεν θέλει τζαμιά στην χώρα


Πάνω από τα τρία τέταρτα των Τσέχων είναι αντίθετοι στην κατασκευή τζαμιών στη Δημοκρατία της Τσεχίας – ταυτιζόμενοι με τις απόψεις του Προέδρου της χώρας,Βάτσλαβ Κλάους (Vaclav Klaus).
Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τσεχίας έχουν την μικρότερη τάση για την κατασκευή νέων τεμενών. Το 75,2 τοις εκατόαπό αυτούς, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της SANEP πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να εμφανισθούν τέτοια κτίρια στην Τσεχική Δημοκρατία.
Ο λόγος; Η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνας αναφέρουν ως λόγο για τη μη κατασκευή Ισλαμικών κτιρίων, την ανησυχία τους για την άνοδο της εγκληματικότητας. Εκείνοι που ήταν αντίθετοι στην κατασκευή τεμενών ισχυρίστηκαν επίσης ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αυξήθηκε η κατασκευή τζαμιών, αυξήθηκαν μαζί και οι τρομοκρατικές δραστηριότητες.
Η Τσεχία είναι ένα από τα πιο αθεϊστικά έθνη στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά το 76,2 τοις εκατό πιστεύει ότι το κράτος θα πρέπει να συνεχίσει να συνδέεται με την χριστιανική παράδοση, τις χριστιανικές αξίες και την χριστιανική κουλτούρα.
Ενάντιος στην κατασκευή τζαμιών εκτός από την πλειοψηφία του κοινού είναι και ο Πρόεδρος Vaclav Klaus, (φωτο), ο οποίος αντιτίθεται στην ανέγερση ισλαμικών κτιρίων, καθώς, αυτή η θρησκεία στην Τσεχική Δημοκρατία δεν έχει καμία παράδοση.
Οι απόψεις του Klaus, ωστόσο, προκάλεσαν αναστάτωση και την αντίδραση από τους εκπροσώπους των μουσουλμάνων που ζουν σήμερα στην Τσεχική Δημοκρατία και διεκδικούν το δικαίωμα να χτίσουν τους οίκους προσευχής τους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα islam.cz αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δεκαπέντε τζαμιά. Τα «πραγματικά» τεμένη όμως είναι μόνο 1-2, στην Πράγα και στο Μπρνο (στην φώτο).
Η εταιρεία SANEP έκανε την έρευνα από 5 έως 19 Νοεμβρίου 2010, σε ένα δείγμα 14.398 ατόμων άνω των 18 ετών.
Το στατιστικό σφάλμα είναι περίπου + / - 1,5 τοις εκατό.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου