Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Την πώληση της ΔΕΗ ζητά η Κομισιόν

Την πώληση του 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ ζητά επίμονα η Κομισιόν, στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις του Σωματείου των εργαζομένων της Επιχείρησης.

“Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, μέσω διαγωνισμού”, είπε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η “η ΔΕΗ είναι κυρίαρχος στην ελληνική χονδρική αγορά”.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν πυροδοτήσει τις αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και πως αν συμβεί θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται η εν λόγω ενέργεια στο μνημόνιο συνεργασίας με την τρόικα, όμως φαίνεται ότι εξετάζει την πώληση μέρους της παραγόμενης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης σε τρίτους.
Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου