Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αχμαντινεζάντ: «Οι ΗΠΑ θα 'χτυπήσουν' δύο κράτη της Μέσης Ανατολής»

Την πρόβλεψη οτι μέσα στους τρεις επόμενους μήνες οι ΗΠΑ θα «χτυπήσουν» δύο κράτη της Μέσης Ανατολής, τα οποία δεν κατανόμασε, έκανε ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ επικαλούμενος πληροφορίες των μυστικών του υπηρεσιών.

Ο Αχμαντινεζάντ δεν διευκρίνισε αν σε αυτές τις δύο χώρες περιλαμβάνεται και το Ιράν, μίλησε όμως για την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας Ουάσινγκτον και Τελ-Αβίβ.

"Εχουν αποφασίσει να χτυπήσουν δύο χώρες μέσα στο επόμενο τρίμηνο" ήταν η δήλωση του ιρανού προέδρου σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανάχιου είχε χαρακτηρίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ως τη "μέγιστη τρομοκρατική απειλή" ενώ ο εκπρόσωπός του Μοσέ Γιάλομ έχει δηλώσει πως το Ισραήλ βελτιώνει τα στρατιωτικά του αντίμετρα, έναντι των τρομοκρατών και οτι δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει είτε στη Γάζα είτε στο Λίβανο είτε ακόμη και στο Ιράν.

Για την πιθανότητα ενός στρατιωτικού χτυπήματος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν μίλησε πρόσφατα και ένας πρώην διευθυντής της CIA αλλά και ο Φιντέλ Κάστρο σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του στην Αβάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου