Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Αχμαντινετζάντ: «Φερέφωνο των εχθρών» ο Μεντβέντεφ

Επίθεση του Ιρανού προέδρου στον Ρώσο ομόλογό του, την ίδια ώρα που οι σχέσεις Μόσχας και Τεχεράνης έχουν εισέλθει σε περίοδο έντασης.
Κατά του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ καταφέρθηκε σε ομιλία του ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αποκαλώντας τον «φερέφωνο των εχθρών» του Ιράν, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους πρεσβευτές, είπε ότι το Ιράν οδεύει προς την ατομική βόμβα», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ στο πλαίσιο ομιλίας του που εκφώνησε χθες στην Τεχεράνη και μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

«Λυπούμαστε που ο Μεντβέντεφ έγινε φερέφωνο των σχεδίων των εχθρών του Ιράν», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία είναι μία μεγάλη χώρα φίλη και θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη φιλική σχέση, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτά τα σχόλια [του ρώσου προέδρου] εξυπηρετούν την προπαγάνδα που πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, καλές κατά κανόνα, έχουν εισέλθει σε περίοδο έντασης όταν η ρωσική πλευρά εξέφρασε για πρώτη φορά ξεκάθαρα τις επιφυλάξεις της για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στις 12 Ιουλίου, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ επισήμανε ότι το Ιράν «κοντεύει να αποκτήσει το δυναμικό που θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων», ενώ τρεις μέρες αργότερα, στο πλαίσιο συνάντησης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η χώρα του περιμένει «διευκρινίσεις» από την Τεχεράνη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου