Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Θα στήσει τον Μπουγιούκανιτ στο εδώλιο προειδοποιεί το ΡΤΚ

Ζητά εξηγήσεις για το τελεσίγραφο του Απρίλη του 2007

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον πρώην αρχηγών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μπουγιούκανιτ φέρεται ο νέος ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα Μιλιέτ, το ΡΤΚ προτίθεται να προβεί σε καταγγελία για το τελεσίγραφο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων της 27ης Απριλίου 2007. Ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι το τελεσίγραφο αποτελεί αδίκημα και ο Μπουγιούκανιτ θα πρέπει να δικαστεί.

Ο νέος ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι «εκείνη η ανακοίνωση ήταν τελεσίγραφο. Γι’ αυτό το λόγο, ο Μπουγιούκανιτ θα πρέπει να δικαστεί. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν το κάνει η Κυβέρνηση, ο Μπουγιούκανιτ θα δικαστεί όταν εμείς έρθουμε στην εξουσία».Αναφέρθηκε και στην πολύωρη συνάντηση του Μπουγιούκανιτ με τον Ερντογάν στα Ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε, από την οποία δεν είχε υπάρξει καμία ανακοίνωση. «Ο πρωθυπουργός λέει ότι ήταν ιδιωτική συνάντηση και ότι δεν θα αποκαλυφθεί τίποτε. Οι πρωταγωνιστές θα πάρουν στον τάφο όσα διεμείφθησαν. Ο Μπουγιούκανιτ είπε ότι είναι κρατική υπόθεση. Η δική μου άποψη είναι ότι αν πρόκειται για κρατική υπόθεση, αυτή θα πρέπει να πάει στο αρχείο», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Η «Μιλιέτ» σημειώνει πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν και οι θέσεις που εκφράζει ο ηγέτης του ΡΤΚ υιοθετούνται από εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να μάθουν τι συζητήθηκε τότε στο Ντολμάμπαχτσε. Ακόμη, τονίζει ότι αυτό αποτελεί δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης και καλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον τέως επιτελάρχη του τουρκικού Στρατού να δηλώσουν τι είχε διαμειφθεί κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Κιλιτσντάρογλου ισχυρίστηκε ότι στις 27 Απριλίου 2007 δόθηκε ένα τελεσίγραφο και ότι αυτό έγινε με τη συνεργασία του Ερντογάν. Ακόμη, τόνισε ότι υπήρξε μια συνεργασία στη βάση αμοιβαίων συμφερόντων, επαναλαμβάνοντας ότι εάν η σημερινή Κυβέρνηση δεν δικάσει τον Μπουγιούκανιτ, θα τον δικάσει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα όταν έρθει στην εξουσία.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου