Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

To φαύλο πολιτικό σύστημα και το Εικονικό κράτος

Του Σπύρου Χατζάρα

Μας ανακοίνωσαν, με φανφάρες, ότι αποφάσισαν, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να καταργήσουν ή να συγχωνεύσουν «περισσότερους από 200 δημόσιους φορείς».

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής «αξιολογήθηκαν περισσότεροι από 200 δημόσιοι φορείς» και τέθηκαν συγκεκριμένοι χρονικοί στόχοι για την οριστική απόφαση συγχώνευσης ή κατάργησης των περισσότερων από αυτούς. Πρόκειται για «φορείς» των οποίων , «το κόστος λειτουργίας δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο», και για «φορείς» που δημιουργούν προβλήματα στον «συντονισμό» και την «αποτελεσματικότητα», της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά, το φαύλο πολιτικό σύστημα, αξιολόγησε το έργο του, και έβαλε μηδέν στον εαυτό του και στα κύβδιλα «οράματα» που νομοθέτησαν.

Οι διαπιστώσεις της επιτροπής επιβεβαιώνουν, την συστηματική εξαπάτηση των πολιτών, με νομοθεσίες, που εισάγονται για να εκτονώσουν προσωρινά, την πίεση για τη λύση προβλημάτων, που το πολιτικό σύστημα και η ψωρο-ελίτ, δεν επιθυμούν να επιλύσουν.

Πίσω από κάθε άχρηστο ή αναποτελεσματικό δημόσιο «φορέα», βρίσκεται ένας ιδρυτικός νόμος, πολλές επιτροπές, πολλές ώρες εργασίας,λέξεις λέξεις,λέξεις, υποσχέσεις, ακάλυπτες πολιτικές επιταγές, και « ζωγραφιστοί» πολιτικοί θεσμοί
όπως το Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής , που το καταργούν, χωρίς να έχουν την πολιτική ευαισθησία να θυμίσουν στους πολίτες, γιατί ψηφίστηκε και για ποιο λόγο έμεινε μόνο στα χαρτιά!!!

Τώρα που υποχρεώθηκαν από τις τράπεζες να «ξηλώσουν», τους μηχανισμούς που δημιούργησαν, και που τους φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, θα ήταν χρήσιμο να συνδέσουμε κάθε άχρηστο και αναποτελεσματικό «φορέα», με την κυβέρνηση, και τους υπουργούς, που τους δημιούργησαν , με τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν, και τα κούφια λόγια, που εκφωνήθηκαν στη βουλή.

Η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ) ΑΕ, η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ) ΑΕ, Το Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης (ΕΛΚΕΑ) ΑΕ, Το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) ΑΕ, ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης ΕΛΟΤ , το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) κλπ κλπ, ιδρύθηκαν με πολλές υποσχέσεις, και οράματα, για τον στρατηγικό αναπτυξιακό ρόλο του κράτους.

Στην πράξη το κράτος, δηλαδή το φαύλο πολιτικό σύστημα, μετά την ίδρυση τους, ενδιαφέρθηκε μόνο, για να διορίσει σε αυτούς τους φορείς τον κομματικό στρατό, και την εκλογική πελατεία, αλλά και να βολέψει στα διοικητικά συμβούλια πολιτευτές, κουμπάρους ,φίλους και συνεργάτες.

Για ποιο λόγο δημιούργησαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ), και ποιος παρακολουθούσε τη λειτουργία του;

Το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), το Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (ΙΓΕ), Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης «Δήμητρα» (ΟΓΕΕΚΑ), Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας (ΕΤΑΝΑΛ) ΑΕ, ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ), η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν, τι έργο πραγματοποίησαν, και πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό;

Οι «ανενεργοί φορείς» του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , Διαπανεπιστημιακό Συμβούλιο Έρευνας, Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου (ΙΧΘΥΚΑ) ΑΕ, Εταιρεία Ανάπτυξης Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΑΝΤ) ΑΕ, για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν, τι έργο πραγματοποίησαν, πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό και ποιοι «πανεπιστημιακοί» σιτίστηκαν σε αυτούς ;


Το Φαύλο πολιτικό σύστημα ομολογεί επίσης ότι κατέστρεψε ιστορικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που έγιναν με δωρεές Ελλήνων πατριωτών που πίστεψαν σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Η Ιόνιος Ακαδημία, το δημιούργημα του Καποδίστρια. Αφού την κατέστρεψαν τώρα θέλουν να την καταργήσουν. Η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών, που την καταργούν γιατί είναι Εθνική. Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που ήταν δωρεά του Μπενάκη, για να βελτιωθεί η παραγωγή του Έλληνα αγρότη. Το εγκατέλειψαν, και τώρα θέλουν να φάνε ό,τι απέμεινε από την περιουσία που το προίκισε ο Μπενάκης. Το ίδιο κάνουν με το Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου