Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση Ερντογάν κατά Σαρκοζί

Βολές κατά Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας της τουρκόφωνης υπηρεσίας του τηλεοπτικού δικτύου «Euronews».
"Ο κ. Σαρκοζί λέει μερικές φορές πράγματα που η λογική δεν θα μπορούσε να τα δεχθεί. Όμως ό,τι κι αν κάνει, θα συνεχίσουμε εφόσον δεν έχουν πει όλα τα μέλη της Ε.Ε. ότι δεν θέλουν την Τουρκία", δήλωσε ο κ. Ερντογάν.
"Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θα περιελάμβανε την Τουρκία δεν θα ήταν πλήρης, θα της έλειπε κάτι", δήλωσε επίσης κατά την τελετή που οργανώθηκε στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.
Και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο ο τούρκος πρωθυπουργός… Πράγματι, η Ενωμένη Ευρώπη δεν θα είναι ολοκληρωμένη εάν δεν έχει και τον επαγγελματία τραμπούκο, τον κατά συρροή δολοφόνο, εάν δεν συμπεριλάβει στις τάξεις της την Τουρκία που έχει καθιερωθεί και έχει επιζήσει ως κράτος μέσα από σφαγές και συνεχείς καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς μπορεί το «μωσαϊκό» εθνών και κρατών, που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, να φαντάζει ολοκληρωμένο εάν λείπει εκείνο το συστατικό στοιχείο που θα ολοκληρώσει την εικόνα;
Ο κύριος Ερντογάν, προφανέστατα έχει υπερτιμήσει όχι μόνο τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και την ύπαρξη και τον ρόλο της Τουρκίας στο παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Ποια η συμβολή της γείτονος στην ανάπτυξη πολιτικών μεθόδων για ευπρεπέστερη διαβίωση των λαών;
Ποια η μέχρι σήμερα συνεισφορά της Τουρκίας στην οικονομική ανάπτυξη των ίδιων της των πολιτών, πόσο δε μάλλον της παγκόσμιας οικονομίας;
Και φυσικά, τι πολιτισμό έχει παράξει η Τουρκία βοηθώντας στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινότητας;
Τα ερωτήματα είναι καθαρά ρητορικής φύσης, αφού είναι παγκοσμίως εγνωσμένη η συμβολή των εκ Μογγολίας γειτόνων μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Πέρα από αιματοχυσίες, πέρα από την επιβολή απάνθρωπων και καθεστωτικών πολιτικών και πρακτικών, η Τουρκία δεν είχε μέχρι σήμερα να επιδείξει απολύτως τίποτε που να την προάγει, να την αναβιβάσει και να την συμπεριλάβει ανάμεσα στις χώρες που σέβονται (έστω και εν μέρει) τους πολίτες τους.
Αν η ζήλια ήταν ψώρα, κύριε Ερντογάν, τότε να είστε σίγουρος πως θα είχατε πείσει την παγκόσμια κοινότητα, που γνωρίζει πολύ καλά από πού έρχεστε αλλά και που θέλετε να πάτε ως κράτος… Ο κατακρημνισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι ένα γεγονός που βοήθησε την ανθρωπότητα να προχωρήσει προς τα εμπρός και τα όνειρα περί αναβίωσής της, μπορούν να αντιμετωπίζονται πέρα από μειδιάματα, ως ξεκάθαρες απειλές για όλα όσα τα τελευταία 150 χρόνια κατάφερε η παγκόσμια κοινότητα «εν τη απουσία» της Οθωμανικής τρομοκρατίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου