Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πολυπολιτισμική Βρετανία: Ρατσιστικά γκράφιτι: «Λευκοί φύγετε από την πόλη!»


Ρατσιστικά γκράφιτι κατά των λευκών που τους λένε να φύγουν από την πόλη, βρέθηκαν πάνω σε τοίχους ένα ήσυχο δρομάκι του Dewsbury στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Οι λέξεις ‘white slags’ (λευκά σκουπίδια), ‘old white basterds’ (sic) και «λευκοί άνθρωποι φύγετε από τo Ravy!» βρέθηκαν γραμμένα στην οδό Crawshaw στην περιοχή Ravensthorpe.

Ένα άλλο σύνθημα έγραφε «RTS» και έχει κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν, καθώς θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στην τοπική συμμορία Ασιατών που αυτοαποκαλούνται ‘Ravey Terror Squad’ (‘Ομάδα Τρόμου Ravey’).

Η συμμορία αυτή ήταν πίσω από μια σειρά απρόκλητων επιθέσεων κατά λευκών  κοντά στο Calder Valley Greenway το 2007.

Τα γκράφιτι έκαναν ένα κάτοικο να τοποθετήσει κάμερες CCTV γύρω από την περιοχή την επόμενη μέρα, οι οποίες μυστηριωδώς κατεδαφίστηκαν αμέσως μετά.

Φυσικά, τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνόησαν εντελώς αυτό το περιστατικό, παρά την συνηθισμένη συνήθειά τους να παρουσιάζουν και να τονίζουν ανάλογες ιστορίες με φράσεις κλισέ του στυλ «ρατσιστικό παραλήρημα», «ρατσιστικό μίσος», «ρατσιστικό πογκρόμ» και λοιπά στομφώδη, ΜΟΝΟ όμως όταν αφορούν υποτιθέμενο ρατσισμό κατά μη-λευκών.
  
 
Για παράδειγμα, το Φεβρουάριο του αυτού του έτους, το BBC "είδε" στο γραμμένο με σπρέι σύνθημα με τα γράμματα «PLM», ένα «ρατσιστικό γκράφιτι» στο Northamptonshire και «επίθεση κατά εθνοτικής μειονότητας κατοίκων»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τίτλο «Ρατσιστικό γκράφιτι σε σπίτια στο Wellingborough», τα τρία γράμματα ‘PLM’ είναι «ρατσιστικά» προς τους Ασιάτες, και αποτελούν ένα «έγκλημα μίσους».

Τα «PLM» σημαίνουν για τους σαΐνηδες του BBC, μια «ρατσιστική φράση» και προκαλεί αδίκημα για τους ανθρώπους από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, και ως εκ τούτου η είδηση ήταν άξια να εμφανιστεί στην ιστοσελίδα του BBC.

Οι φράσεις ‘white slags’ και ‘old white basterds’ δεν έπεισαν τους "ευαίσθητους" του BBC ότι είναι «ρατσιστικά» και για αυτό η ιστορία στο Dewsbury δεν παρουσιάστηκε ποτέ από το BBC, αλλά ούτε και από οποιοδήποτε άλλο εθνικό ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει «PLM»….

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου