Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα απορρίπτει ως συνομιλητή τον Γκρουέφσκι;


Ας ελπίσουμε πως η Αθήνα πραγματικά αποφάσισε να τρίξει τα δόντια στους αρνητές της σλαβικής τους ταυτότητας, κατασκευασμένους… Μακεδόνες (ανύπαρκτη εθνότητα, κατασκευασμένη ταυτότητα) των Σκοπίων μέσω μίας αλλαγής πολιτικής 180 μοιρών. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συνάδει από τη τοποθέτηση της Βασιλίσσης Σοφίας αναφορικά με τον βίο και πολιτεία του πρωθυπουργού του κρατιδίου Νικολά Γκρουέφσκι, ο οποίος με τη συμπεριφορά του έχει χάσει πλέον κάθε έρεισμα στην Αθήνα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δ. Αβραμόπουλος φέρεται να έχει υπογραμμίσει στον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον πως «η ελληνική κυβέρνηση αναζητά έναν αξιόπιστο συνομιλητή», έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας της συγκεκριμένης χώρας. Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου Εξωτερικών έρχεται τη πλέον κατάλληλη στιγμή για να πιέσει τα πράγματα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Η Αθήνα γνωρίζει πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να «πιέσει» τη χώρα μας στο ζήτημα όταν στον αέρα βρίσκονται ζητήματα δισεκατομμυρίων ευρώ. Από τη πλευρά της η Ουάσιγκτον έχει αντιληφθεί το ποιος ακριβώς είναι το «μαγαζί γωνία» στη περιοχή, με τη «γωνία» να αντιπροσωπεύει η Ανατολική Μεσόγειος και όχι η κεντρική Βαλκανική.
Ενώ από τη πλευρά του ο Σλάβος Γκρουέφσκι αντιλαμβάνεται πως η ίδια η ύπαρξη τους κρατικού μορφώματος που κυβερνά πολύ σύντομα θα εξαρτηθεί από «ανεξάρτητες μεταβλητές» και όχι από τη δική του βούληση. Το σίγουρο είναι πως όσες πλατείες και να ονομάσει με το όνομα του μεγίστου των Ελλήνων ή του πατρός αυτού, ο Σκεντέρμπεης (ο Γεώργιος Καστριώτης δηλαδή, άγαλμα του οποίου βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αλβανίας) δεν πρόκειται να του χαριστεί…
Καλό θα ήταν λοιπόν οι φίλοι μας (το λέμε κυριολεκτικά και κατά βάθος τα συναισθήματα είναι θετικά και στη ΠΓΔΜ, άρα είναι διπλά κρίμα…) οι Σλάβοι των Σκοπίων να βρουν άλλον για να ηγηθεί των συνομιλιών διότι ο σημερινός πολύ σύντομα μπορεί να μην έχει και τίποτα για να διαπραγματευθεί. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να αντιλαμβάνονταν τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθούν και να αναζητήσουν τις κατάλληλες διορθώσεις…
Οψόμεθα λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου