Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μακελειό στο Βέλγιο - 3 νεκροί και 75 τραυματίες


Οι δράστες ενεργοποίησαν χειροβομβίδες κοντά σε στάση λεωφορείου, στη Λιέγη Οι δράστες ενεργοποίησαν χειροβομβίδες κοντά σε στάση λεωφορείου, στη Λιέγη
Επίθεση με χειροβομβίδες στο κέντρο της Λιέγης στο Βέλγιο, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, την οποία πραγματοποίησαν άγνωστοι, με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες και τις αρχές να ανησυχούν για τα αίτια της επίθεσης.
17:56 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών στη Λιέγη προς τους δημοσιογράφους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν δράστη, τον Νορντίν Αμρανί. Τρεις τελικά οι νεκροί και 75 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αγόρια 15 και 17 ετών και μία γυναίκα 75 ετών. Ο Αμρανί δεν είχε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα και δεν είχε σχέσεις με τρομοκρατία. Τα όπλα που χρησιμοποίησε προέρχονται από το παράνομο οπλοστάσιό του. Ο ίδιος έπρεπε να εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα, σύμφωνα με το RTL.
17:34 Ο Nordine Amrani, ένας από τους δράστες και ένας από τους νεκρούς στην πλατεία Σαν Λαμπέρντ, έπεσε νεκρός αφού αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, σύμφωνα κυρίως με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
17:15 Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη Λιέγη κάνουν το γύρο του κόσμου.
16:52 Τέσσερις οι νεκροί τελικά, μεταδίδουν ντόπια μέσα ενημέρωσης. 64 ο αριθμός των τραυματιών.
16:38 Συγκεχυμένες ακόμη οι πληροφορίες σχετικά με το πώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sudpresse, ο ένας από τους δράστες ονομάζεται Nordine Amrani, είναι 32 ετών και κατάδικος, με την κατηγορία παράνομης κατοχής όπλων και την καλλιέργεια 2.800 φυτών ινδικής κάναβης για παράνομη διακίνηση. Όλες αυτές οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες και μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη.
16:25 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση συνδέεται με απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές στην πόλη, σε κοντινό σημείο από την πλατεία. 
16:16 Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι τραυματίες συνολικά ανέρχονται τελικά στους 52, ενώ δύο από τους δράστες έχουν διαφύγει, χωρίς να είναι σαφές πόσοι συμμετείχαν ακριβώς στην ομάδα που εξαπέλυσε την επίθεση.
16:05 Βίντεο - σοκ απαθανατίζουν τα πρώτα λεπτα μετά την έκρηξη στη Λιέγη. 
16:00 Οι πρώτες ερασιτεχνικές φωτογραφίες την ώρα του πανικού στους δρόμους της βελγικής πόλης κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μία από αυτές δείχνει την ώρα της σύλληψης του ενός δράστη.
15:51 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις. 56 συνολικά οι τραυματίες, 16 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρουν οι αρχές.
15:46 Η βελγική αστυνομία αναφέρει ότι ένας από τους δύο νεκρούς είναι ένας από τους δράστες, ενώ ο άλλος ένας νεαρός άνδρας. Ανέμεσα στους τραυματίες, και ένα παιδί 2 ετών, η κατάσταση του οποίου θεωρείται κρίσιμη.
15:34 Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμη στην περιοχή ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ πληροφορίες θέλουν στην επίθεση να χρησιμοποιήθηκαν και καλάσνικοφ εκτός από χειροβομβίδες.
15:30 Οι αρχές αναφέρουν ότι οι δράστες είναι δύο, ένας εκ των οποίων έχει συλληφθεί από την αστυνομία. Έρημη η πόλη, μετά το χτύπημα, με αστυνομικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από την πόλη. 15 οι τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
14:31 Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTBF, άγνωστος, πιθανόν ψυχικά διαταραγμένος, όπως αναφέρεται, πυροδότησε αρκετές χειροβομβίδες, στην πλατεία Saint-Lambert στη Λιέγη, στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δικτύου, ο άνθρωπος ενεργοποίησε τέσσερις χειροβομβίδες.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των εκρήξεων και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν, με κάποια δίκτυα να κάνουν λόγο για περισσότερους. Ο δράστης, ηλικίας 40 ετών, έριξε τις χειροβομβίδες κοντά σε στάση λεωφορείου, όπου πολλοί άνθρωποι ήταν παρόντες.
Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού δεν είναι γνωστές, ενώ ο δράστης έχει διαφύγει και αναζητάται από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου