Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

“Κούρεμα” και εκλογές ολοταχώς


Από το πρωί ορισμένα παπαγαλάκια που στηρίζουν τυφλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ και τον νυν πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, έλεγαν ότι ο τελευταίος βάζει το πιστόλι στο τραπέζι και μ’ αυτό θα απειλήσει τον Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ.
Όμως, το πιστόλι δεν το έχει ο κ. Παπαδήμος αλλά ο ελληνικός λαός, κι αυτός θα αποφασίσει σύντομα –τις επόμενες εβδομάδες- για το μέλλον της χώρας.
Η συνάντηση, λοιπόν του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ επιβεβαίωσε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση αλλά μόνο μέχρι να ολοκληρώσει το έργο που συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πριν 40 ημέρες.
Δηλαδή να τελειώσει η υπόθεση με το PSI, να γίνει το κούρεμα του δημόσιου χρέους και στη συνέχεια, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή να πάμε σε εκλογές.
«Κούρεμα και μετά εκλογές» ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά και σ’ αυτό δε μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση. Δεν το θέλει κανένας, εκτός από μερικούς βολεμένους που θέλουν να κρατήσουν τον Παπαδήμο για να κάνουν τις δουλειές τους, πολιτικές και επιχειρηματικές.
Είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη:
«Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Επομένως, δεν υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες σχετικά με τη βιωσιμότητα και το έργο της παρούσας κυβέρνησης. Είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και έχει ως μόνο στόχο να ολοκληρώσει τη διαδικασία του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλιώς PSI.
Υστερα από τη συνάντηση αυτή μπήκαν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Αν κάποιοι δεν το κατάλαβαν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ας περιμένουν ορισμένες εβδομάδες να καταθέσουν τις απόψεις τους. Στην κάλπη, εκεί που θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.
Καθαρές κουβέντες. Κι όλα αυτά που παίζουν τα παπαγαλάκια των media για υπονομεύσεις της κυβέρνησης είναι κόλπα των νταβατζήδων για να εμφανίσουν τον Λ. Παπαδήμο ως «άγιο» που τον πιέζουν οι άλλοι να… αμαρτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου