Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Δικαιοσύνη σε πανικό. Ομολογία : Υπάρχουν δικαστές χωρίς ήθος…


Πολλά υποκριτικά, για να μην πω καταγέλαστα, περιέχονται σε σημερινή ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, (ΕΔΩ), με αφορμή τις διεθνείς επικρίσεις και την κατακραυγή μερίδας της κοινής γνώμης για την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ. Όμως η τελευταία παράγραφος της ανακοινώσεως, είναι η επιτομή του πανικού και της πλήρους συγχύσεως, στην εναγώνια προσπάθειά της να καλύψει  συγκεκριμένους δικαστές και δικαιολογήσει την προφυλάκιση του ηγουμένου : «Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο, που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από Ανώτερους Δικαστές (Εφέτες), εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης».
Δηλαδή, οι δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, είναι «αστέρια», όμως οι υπόλοιποι που δικάζουν καθημερινά, ἤ έστω μια μερίδα από αυτούς, προφανώς στερούνται νομικής καταρτίσεως, δεν διαθέτουν κύρος και  ήθος.
Δηλαδή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο αυτό που οι έλληνες πολίτες βιώνουν καθημερινά, όταν για οποιοδήποτε λόγο έρχονται σε επαφή με την δικαιοσύνη και τις κατά παραγγελίαν αποφάσεις της, τον χρηματισμό δικαστικών λειτουργών, την μεροληψία και την εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι συντάκτες της θλιβερής αυτής ανακοινώσεως, αλλά είναι προφανές ότι με την ελληνική γλώσσα και τη νομική σκέψη μάλλον έχουν κακές σχέσεις. Εκτός εάν σκοπίμως τέθηκαν στο απυρόβλητο οι δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, και παραδόθηκαν στην πυρά οι εκατοντάδες άλλοι που απονέμουν δικαιοσύνη σε όλους εμάς, τους κοινούς θνητούς. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι οι έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται την ελληνική δικαιοσύνη και καλά κάνουν
Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου