Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Διαθρησκευτική τελετή κηδείας στη Νορβηγία, χωρίς αναφορά στον Χριστό, χάριν "ενότητας"


Η Σφαγή στη Νορβηγία, οδήγησε σε θλίψη, διαθρησκευτικές τελετές και συγκρητισμό. Το όνομα του Ιησού εντελώς διαγράφηκε.
Στην φωτογραφία: Η μισθοδοτούμενη από το Νορβηγικό κράτος Λουθηρανή ιερέας Anne Marit Tronvik και ο Ιμάμης βγαίνουν μαζί ‘ενωμένοι’ έξω από την Εκκλησία στοNesodden της Νορβηγίας.
Όταν μία μουσουλμάνα κοπέλα θάφτηκε ακριβώς νότια του Όσλο, η Λουθηρανή ιερέας τέλεσε μια λειτουργία στην Εκκλησία της, που περιελάμβανε δύο τελετές, μία «χριστιανική» και μία μουσουλμανική.
Η Ιερέας κα Anne Marit Tronvik από το Nesodden ήταν επικεφαλής της πορείας του κόσμου που βγήκε από την Εκκλησία, μαζί με τον Πρόεδρο του Ισλαμικού Συμβουλίου της Νορβηγίας, Senaid Kobilica,
"Πρόκειται για ένα Θεό που μας βλέπει και ξέρει τους πόνους μας. Η Μπάνο (μία από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην σφαγή που συγκλόνισε τη Νορβηγία) κατάφερε να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο τους δύο πολιτισμούς, όντας τόσο Νορβηγίδα όσο και Κούρδισα», εξήγησε η τοπική ιερέας.
Το μουσουλμανικό κορίτσι θάφτηκε σε ένα ξεχωριστό ισλαμικό τάφο, και ο τάφος της ήταν στραμμένος προς τη Μέκκα, εξηγεί η Νορβηγική καθημερινή εφημερίδαDagsavisen.
Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας για τη μνήμη της Μπάνο στον καθεδρικό ναό του Όσλο, συγκεντρώθηκαν άνθρωποι από διαφορετικές πίστεις. Η μουσική που επιλέχτηκε για την τελετή αυτή, φαίνεται να είναι επιλέχτηκε, μόνο για να προσβάλει όσους πιστεύουν στον Ιησού. Επειδή το όνομά του εντελώς διαγράφηκε.
Υπήρχαν άθεοι, ουμανιστές, Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές καλλιτέχνες που έπαιξαν μουσική. Μερικοί από αυτούς τραγούδησαν για να τιμήσουν τον "θεό". Μερικοί από τους καλλιτέχνες ούτε καν πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος «θεός».
Το πολυ θρησκευτικό ράπερ γκρουπ ‘Karpe Diem’ ήταν το πιο ειλικρινές από όλους αυτούς. Το τραγούδι τους "Χίλια σχέδια" είναι για το πώς είναι να είσαι νεαρός μουσουλμάνος στη Νορβηγία.
"Στη σκηνή θα δείτε έναν ινδουιστή, ένα μουσουλμάνο, ένα χριστιανό και έναν άθεο με αμφιβολίες. Μέσα σε μια Εκκλησία. Μου αρέσει ότι αυτό είναι τώρα φυσιολογικό", είπε ο τραγουδιστής Magdi στους συγκεντρωμένους.
Και κανείς δεν πρόβαλλε αντιρρήσεις.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από: Multiple Media)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου