Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μια ταξιδιωτική οδηγία που… κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια


(Ανανεωμένο) Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή θα επισκεφτούν την Ελλάδα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οδηγία εκδόθηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη βόμβα στο εμπορικό κέντρο, λες και ήταν έτοιμη σε κάποιο γραφείο και στάλθηκε στην αμερικανική πρεσβεία για να ανακοινωθεί ταχύτατα. Προφανώς οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν είναι… ελληνικό δημόσιο για να καθυστερούν. Αρκεί φυσικά να κάνουν το ίδιο και σε περιπτώσεις τρομοκρατίας σε άλλες χώρες.
Για παράδειγμα, στην Τουρκία και καθημερινές βόμβες υπάρχουν και το κουρδικό δεν έχει κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση αλλά και το «βαθύ κράτος» δεν έχει καθαρίσει ακόμη και επιθυμεί να παίζει ρόλο. Για να μην ξεχνάμε και τους «Γκρίζους Λύκους». Βγάζουν οι Αμερικανοί ταξιδιωτικές οδηγίες;
Εν πάση περιπτώσει, η κίνηση της Ουάσιγκτον μοιάζει προειλημμένη. Περίμεναν την αναβίωση της τρομοκρατίας για να το κάνουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και με γκαζάκια, πάλι το ίδιο θα έκαναν. Η βόμβα στο Mall «βόλεψε» πολύ τις ΗΠΑ καθώς δημιουργεί το μέσο πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση. Τα διακυβεύματα είναι μεγαλύτερα από την… ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών. Είναι το κομμάτι της ενέργειας και η παρουσία των Ρώσων, είναι η προσπάθεια της Ουάσιγκτον να μη χάσει το κύρος και την ισχύ της στην περιοχή και να μην υποχωρήσει η κυριαρχία της έναντι των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών. Και είναι η επαναχάραξη των «προτεκτοράτων» στη Μεσόγειο, όπως τουλάχιστον τα βλέπουν οι Αμερικανοί.
Η αναβίωση της τρομοκρατίας και η επάνοδος του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, αναφέρεται εκτενώς χθες και σήμερα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Και η ταξιδιωτική οδηγία είναι ένα μεγάλο χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό που θα έκανε φέτος ρεκόρ κρατήσεων. Είναι, όμως, και μια «διπλωματική» προειδοποίηση σε όσους εντός της ελληνικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι μπορούν να πορευτούν χωρίς τις ΗΠΑ. Ο αμερικανικός παράγοντας στην περιοχή συνεχίζει να παίζει ενεργό ρόλο και δε θέλει να χάσει τη δύναμή του. Θα παλέψει με νύχια και με δόντια γι’ αυτό. Με ταξιδιωτικές οδηγίες, με ομπρέλες προστασίας στον Αλ. Τσίπρα, με εκθέσεις σαν κι αυτή του ΔΝΤ που κλόνισε την κυβέρνηση καθώς «αποκάλυψε» νέα μέτρα.
Ο πόλεμος εκτός από φανερός, όπως αυτό που έγινε στο Mall, είναι και κρυφός, παίζεται στο παρασκήνιο και στα υπόγεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου