Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού – Σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού!


Άγνωστοι πυροβόλησαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Επί τόπου βρέθηκαν εννέα κάλυκες, ενώ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εντός του οποίου βρέθηκε μια σφαίρα. Η σφαίρα είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα πλησίασαν στην περιοχή και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των γραφείων.  Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία άτομα. Στο μεταξύ , στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι έχει σχέση με τους δράστες της επίθεσης.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο χώρο έχουν βρεθεί μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, μία βολίδα στην ταράτσα του κτηρίου και εννέα κάλυκες καλάσνικοφ σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.
Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική.
Στα γραφεία της Ν.Δ. έφτασε νωρίς το πρωί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Megan ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και τόνισε ότι  «αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», υπογράμμισε.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.
Κεφαλογιάννης: Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει ΝΔ και πρωθυπουργό
«Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση.
«Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα», είπε ο κ.Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε ότι «η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο».
ΔΗΜΑΡ: Ακραία τρομοκρατική ενέργεια
Την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλου.
«Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.
«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί», πρόσθεσε.
ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι παίζουν αδίστακτα με τη βία
Καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας».
«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών. Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία. Η συνεννόηση απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου», τονίζει.
«Κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες», προσθέτει η ανακοίνωση.
«Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών, το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση», καταλήγει.
ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι πρακτικές τυφλής βίας
Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ.Σκουρλέτης ανέφερε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο και αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα της εποχής μας».
«Εύχομαι οι ενέργειες αυτές να μην αξιοποιούνται με στρατηγική που υπονομεύει τη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ.Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου