Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ή με στηρίζετε ή πάμε για εκλογές


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στις 23 Απριλίου και με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Από τότε ο κυβέρνησε την χώρα  θέτοντας κάθε τρεις και λίγο   ένα  εκβιαστικό δίλημμα στο λαό του.
Το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ήταν μόνο ο πρόλογος για τα διλήμματα που θα ακολουθούσαν.
Το πρώτο εκβιαστικό δίλημμα ήταν το «Μνημόνιο ή παύση πληρωμών των μισθών και των συντάξεων».
Το δεύτερο ήταν στις δημοτικές εκλογές όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι  ή ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε τον Γ. Σγουρό και τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ ή θα οδηγούσε τη χώρα (εν μέσω κρίσης) σε εκλογές.
Τώρα εκβιάζει ξανά ζητώντας από την αντιπολίτευση να συναινέσει στα νέα μέτρα και απειλώντας συμπολίτευση και αντιπολίτευση με εκλογές αν δεν τα ψηφίσουν
Τρία εκβιαστικά διλήμματα σε ένα χρόνο είναι πολλά για έναν πρωθυπουργό που κυβερνά μόνο και μόνο επειδή  έχει το επίθετο του πατέρα του, χωρίς η κυβέρνησή του να έχει τη νομιμοποίηση για όσα πράττει.
Αλλά διαβάστε τι γράφουν σχετικά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εάν διαπιστώσει ότι αμφισβητείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πυρήνας του Μεσοπρόθεσμου Σχέδιο και τα έκτακτα μέτρα, συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στα μέσα Μαΐου.
Ταυτόχρονα θα ζητήσει τόσο από τους βουλευτές όσο και από τους υπουργούς της κυβέρνησης, συντεταγμένη πορεία έως την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, στις αρχές Ιουνίου.
Σε περίπτωση, όμως, που μετά την παρουσίαση των μέτρων εξακολουθήσουν οι αντιδράσεις, θα επιλέξει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τη «λύση» της κάλπης, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει να πέσει η κυβέρνησή του στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.
Τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα κινηθεί κατά το επόμενο διάστημα είναι ούτως ή άλλως συγκεκριμένα.
Έως τις 15 Μαΐου το ακριβές κείμενο του Μεσοπρόθεσμου θα πρέπει να είναι έτοιμο, έτσι ώστε να κατατεθεί στους επικεφαλής της τρόικας, που έρχονται στην Ελλάδα γι’ αυτό τον σκοπό. Αμέσως μετά, θα πάρει την άγουσα για τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου