Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Η πρωτοφανής και νοσηρή παρέμβαση του Ιερώνυμου και το “όπιο του λαού”


Από τον Βασίλη Μπόνιο

www.kourdistoportocali.com

kokkalis-ieronimos.jpg
Ελάτε όλοι ν αυτομαστιγωθούμε στη πλατεία Συντάγματος, για να ευχαριστήσουμε τονΑρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος με μια προκλητική για την νοημοσύνη και την ανθρώπινη υπόσταση παρέμβαση, (που δεν θα τολμούσε ούτε ο γλυκούλης Τζον μπόυ Πεταλωτής), μας καλεί να σταυρωθούμε ώστε να γίνουμε «άνθρωποι της Ανάστασης».
Από την παρέμβασή του απουσιάζει κάθε αναφορά στους υπαίτιους για το κατάντημα της χώρας.
«Oσες φορές το γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στο πασχαλινό μήνυμά του.
Και προτρέπει τους ανθρώπους να μη φοβούνται καμία αδικία, ασθένεια, δυσκολία της καθημερινής ζωής, οικονομική κρίση ή αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά να γίνουν «άνθρωποι της Ανάστασης».
«Κάτω από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, τα ψεύδη, η υποκρισία και οι απόπειρες παραπλάνησής μας από τα οργανωμένα συμφέροντα, που γεννούν κρίσεις και δοκιμασίες, χλωμιάζουν και αποδυναμώνονται» αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος. «Ο Χριστός αναστήθηκε. Ο θάνατος νικήθηκε» προσθέτει.
Mε απλά λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητάει από τον εξαθλιωμένο λαό περισσότερες θυσίες, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του. Και συνεχίζει το σοκαριστικό κρεσέντο του: «Μη φοβείσθε». Καμία αδικία, καμία ασθένεια, καμία δυσκολία της καθημερινότητας, καμία οικονομική κρίση, καμία αβεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας φοβίζει. Οι χριστιανοί είναι οι άνθρωποι της Αναστάσεως [...] Μη φοβάστε, λοιπόν, αλλά γίνετε άνθρωποι της Αναστάσεως. Ελάτε να πορευθούμε με θάρρος και ελπίδα στην καινούργια ζωή που μας χάρισε ο αναστημένος Κύριος» συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο «σοφός» γέροντας, λειτουργεί σαν δεκανίκι ενός σαπισμένου συστήματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και τώρα αναζητεί στυλοβάτες της πιο χυδαίας καταστολής κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ενώ και οι ίδιοι οι Τροικανοί, αμφιβάλλουν για την επιτυχία της συνταγής τους, έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος να ζητήσει από τους πολίτες να σταυρωθούν, για να γίνουν στη συνέχεια«άνθρωποι της Ανάστασης».
Ο «σοφός» γέροντας, δεν βρήκε κουβέντα να πει για όλους εκείνους που μας έφτασαν ως εδώ, τους δίνει συγχωροχάρτι, υποδυόμενος τον άνκορμαν της Ιστορίας, η οποία δεν έχει μιλήσει ακόμη για τους εθνικούς προδότες και δοσίλογους της μεταπολίτευσης.
Προφανώς η «δόξα» του Μακαριστού Χριστόδουλου που «αναστήθηκε» για χάρη της «Realnews”-κάτι σαν τον Μάικλ Τζάκσον-δεν αφήνει τον διάδοχό του να ησυχάσει και αναζητεί ρόλο πολιτικού ηγέτη, σε μια συγκυρία που οι Έλληνες πολίτες, έχουν για τους πολιτικούς και τους πολιτικολογούντες τη χειρότερη γνώμη.
Θα παρακαλούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο να σεβαστεί το μεγαλείο της σιωπής, ειδικά όταν ο λόγος του, ακούγεται σαν φθηνή προπαγάνδα ενός συστήματος που καταρρέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου