Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ψάχνουν τον Αχμαντινετζάντ στο Ιράν

ImageΟ Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δεν συμμετείχε την Τετάρτη -για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα- στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τις 22 Απριλίου, τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τις φήμες που θέλουν το Ιράν να περνά μια βαθιά πολιτική κρίση.
Ο Αχμαντινετζάντ εξαφανίστηκε από τη δημόσια σκηνή, λίγο μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του την προηγούμενη εβδομάδα να απολύσει τον υπουργό Πληροφοριών, Χεϊντάρ Μοσλεχί, κίνηση που προσέκρουσε στο βέτο του ανώτατου ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Ιρανός πρόεδρος άφησε την Τετάρτη τον αντιπρόεδρο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχε όμως ο Μοσλεχί, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις.

Ο Αχμαντινετζάντ ήταν απών και την Τρίτη από το ανώτατο συμβούλιο πολιτιστικής επανάστασης, του οποίου προΐσταται, ενώ δεν έχει κάνει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση από τις 22 Απριλίου, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει και ο ιστότοπος της προεδρίας.

Μαα τέτοια απουσία είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη για τον Ιρανό πρόεδρο, ο οποίος έκανε σχεδόν καθημερινά δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Πάντως τα επίσημα ΜΜΕ δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στην απουσία του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19449&Itemid=52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου