Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Πόλεμο ανοίγει η Μέρκελ κατά της Ελλάδας – Άφωνη και άφαντη η Ντόρα μπροστά στις εξελίξεις

Να απαιτηθεί άμεση και πλήρης αποζημίωση

για τις καταστροφές που έκανε στην Ελλάδα

η Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Χθες, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ την προσεχή εβδομάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι «στο άμεσο μέλλον θα επιτευχθεί η ένταξη της «”Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ» και ότι αυτή «δεν θα σκοντάφτει άλλο στη διαμάχη για το όνομα (σ.σ.:με την Αθήνα)». Απευθυνόμενη μάλιστα σαφώς στην ελληνική κυβέρνηση, επέκρινε ανοικτά όσους επιχειρούν «είτε με βέτο είτε με αναχρονιστικές αντιλήψεις να υψώνουν ανάχωμα στη διεύρυνση της».
Η δημόσια παρέμβαση της Μέρκελ επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις κατά τις οποίες το τελευταίο διάστημα οι ελληνογερμανικές σχέσεις δοκιμάζονται με σημείο αιχμής τα Eurofighter, το ευρωομόλογο (το οποίο επιδιώκει η Αθήνα και απορρίπτει το Βερολίνο) και το «πωλητήριο» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Φυσικά, καμία απάντηση δεν υπάρχει από την πλευρά της Ελλάδας και ιδιαίτερα από την καθ’ ύλην αρμόδια υπουργό Εξωτερικών, την κυρία Μπακογιάννη-Μητσοτάκη.
Ποιά στάση πρέπει να κρατήσει σύσσωμη η Ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την εκβιαστική τοποθέτηση της κυρίας Μέρκελ; Ποιά στάση πρέπει να κρατήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, έτσι ώστε να αποδείξει σε ολόκληρη την Ευρώπη πως όταν οι Έλληνες απειλούνται και εκβιάζονται ενώνονται σαν μία γροθιά;
Να απαιτηθεί η άμεση και πλήρης αποζημίωση, μαζί με τους τόκους, τόσο για την κρατική περιουσία που έκλεψαν τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, όσο και για τις ζημιές που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της εισβολής και της κατοχής της Ελλάδας από το Γ’ Ράιχ. Επίσης, να απαιτηθεί πλήρης αποζημίωση όλων των φονευθέντων (παντί τρόπω) Ελλήνων πολιτών κατά τη χρονική περίοδο που η Γερμανία είχε κατακτήσει την Ελλάδα. Οι αποζημιώσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και όλες τις περιπτώσεις τραυματισμών, αναπηριών (σωματικών και ψυχικών) που προκλήθηκαν από άμεσες ή έμμεσες ενέργειες του Γερμανικού Στρατού. Επίσης, να ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ η πλήρης σύμπλευση της Γερμανικής Εξωτερικής πολιτικής με θέματα που άπτονται των Ελληνικών συμφερόντων, ως απόδειξη της μεταμέλειας της Γερμανικής πολιτείας για την καταστροφή που επέφεραν στο Ελληνικό κράτος και στους Έλληνες πολίτες.
Μία κατάθεση της Ελληνικής κυβέρνησης στο Ευρωκοινοβούλιο με αυτά τα αιτήματα, καθώς και σε όλα τα διεθνή φόρα, θα τοποθετήσει την κυρία Μέρκελ έναντι της πραγματικότητας. Και η πραγματικότητα είναι μία και μόνη και πλήρως αδιαπραγμάτευτη: Η κυρία Μέρκελ δεν είναι σε θέση να εκβιάζει την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ιστορία ολόκληρου του Ελληνισμού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η ίδια κινείται λειτουργώντας ως ντίλερ!!!
Ποιά είναι η στάση της Ντόρας στον εκβιασμό της Μέρκελ;
Η Ντόρα αυτό το διάστημα ασχολείται με το «ροκάνισμα» του πρωθυπουργού, διαβλέποντας ιδιαίτερα αυξημένες τις πιθανότητες να γίνει επιτέλους πρωθυπουργός και να εκπληρώσει το όνειρο του πατέρα της (του γνωστού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη). Βέβαια, της διαφεύγει ένα σημαντικό γεγονός της Ντόρας: Δεν πρόκειται να την ψηφίσει ΚΑΝΕΙΣ εάν ρίξει τον Καραμανλή, αναλάβει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και κατεβεί ως υποψήφια πρωθυπουργός!
Και αυτό είναι μία σοβαρή παράμετρος, η οποία πρέπει να ελεγχθεί εξίσου σοβαρά από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα από εκείνους τους βουλευτές που ονειρεύονται την Ντόρα πρωθυπουργό και τους εαυτούς τους υπουργούς… Γιατί, με την Ντόρα αρχηγό κόμματος, ούτε βουλευτές πρόκειται να ξαναβγούνε!!!
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, η κυρία Μπακογιάννη αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν την ενδιαφέρει ο τόπος αλλά ο ίδιος της ο εαυτός. Φυσικά δεν είναι η μόνη πολιτικός που αντιλαμβάνεται τα όσα διαδραματίζονται με βάση το προσωπικό της όφελος, αλλά είναι αυτή (από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) που εργάζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την ανέλιξή της στην αρχηγία του κόμματος και (δυστυχώς ή ευτυχώς) χωρίς το κατάλληλο προφίλ, πολύ φοβάμαι (για την ίδια) πως τα όνειρα που έχει θα μείνουν «απατηλά» και ανεκπλήρωτα.


Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_3229.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου