Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

WWF -οικολογικά κινήματα ως προπέτασμα της ευγονικής?

Και ας πάμε να δούμε λοιπόν τη συνέχεια...

Πριν όμως να μην αμελήσουμε το γεγονός της χθεσινής ημέρας:

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει την Ώρα της Γης
Αθήνα, 26/03/09: To WWF Ελλάς εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης 2009 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Η στήριξη αυτή, από τον πρώτο πολίτη της χώρας, προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και ακόμη μεγαλύτερη συμβολική ισχύ στο μήνυμα που θα στείλουν οι Έλληνες ενάντια στην κλιματική αλλαγή στις 28 Μαρτίου."


Α, πολύ ωραία και η "κλιματική αλλαγή" θα ακούσει τους Έλληνες, θα φοβηθεί και θα αλλάξει πορεία μιας και την υποστηρίζει τώρα και ο πρώτος Πολίτης της χώρας...
Μα που ζούμε επιτέλους, όλοι μαζί δουλευόμαστε?...


Δεν διαφωνώ γενικά, συμβολικά μπορεί να πράξει ο κάθε πολίτης όπως νομίζει, όμως εδώ σε σοβαρά θέματα π.χ. στο θέμα του Ασωπού, δεν είδαμε να παίρνει κανένας υπεύθυνος συγκεκριμένη θέση, η φιέστα της WWF ήταν που είχε ανάγκη από συμμετοχή και υποστήριξη?



Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του, αναρωτιέμαι: Άραγε ο πρώτος Πολίτης της χώρας μας αγνοεί τα κίνητρα των ιδρυτών της WWF? Αγνοεί τις κατηγορίες που τους βαραίνουν? αγνοεί τους στόχους που είχαν θέσει οι ιδρυτές της, όπως φαίνεται και από τα παρακάτω δημοσιεύματα? Ή ο στόχος τούτης της καμπάνιας με τα σβηστά φώτα είναι τόσο ευγενικός που σβήνει κάθε παλιό "ατόπημα" ή "παραστράτημα" (αν και οι πρόεδροι και ιδρυτές της ποτέ δεν είχαν κρύψει τις προθέσεις τους...)?

Ο Jefferey Steinberg, σε άρθρο του στο Executive Intelligence Review με τίτλο "Tinny Blair Blares For Prince Philip's Global Eco-Fascism", τον Ιούλιο του 1997 αναφέρει:

Her Majesty's Royal Virus
"Δεν είναι υπερβολή, πως η παγκόσμια οικολογίκή κίνηση που καθοδήγησαν ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο Prince Bernhard είναι αφιερωμένη στη μαζική γενοκτονία και όχι στην διάσωση των δελφινιών και των ανυπεράσπιστων γούνινων πλασμάτων. [...]

Τον Αύγουστο του 1988, σε μια συνέντευξη με την Deutsche Presse-Agentur, ο πρίγκηπας Φίλιππος δήλωσε:

"Σε περίπτωση που μετενσαρκωθώ, θα ήθελα να επανέλθω ως θανατηφόρος ιός, για να συμβάλω στην επίλυση του υπερπληθυσμού."

Νωρίτερα, το 1986 στον πρόλογο του βιβλίου "Αν ήμουν ζώο", ο Prince Philip έγραφε:

"Αναρωτιέμαι πως θα ήταν να μετενσαρκωθεί κάποιος σαν ένα ζώο, του οποίου το είδος θα είχε μειωθεί τόσο πολύ σε αριθμό που θα απειλούνταν με εξαφάνιση. Ποια θα ήταν τα συναισθήματα του προς το ανθρώπινο είδος του οποίου η δημογραφική έκρηξη θα του είχε στερήσει τη δυνατότητα να υπάρχει κάπου.... Οφείλω να ομολογήσω ότι μπαίνω στον πειρασμό να ζητήσω μια μετενσάρκωση ως ιδιαίτερα θανατηφόρος ιός.''
************

Ποιός είναι ο πρίγκηπας που κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις? Είναι ο μεταξύ 1981–1996 πρόεδρος της WWF. O πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, σύζηγος της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, Δούκας του Εδιμβούργου, Κόμης του Merioneth, και Βαρώνος του Greenwich, γόνος του Οίκου Γλίξμπουργκ, γνωστός επίσης και ως Lt. Philip Mountbatten.

Prince Philip

Prince Philip in 2007
Duke of Edinburgh
Heir-Apparent Prince Charles, Prince of Wales


Spouse Elizabeth II
Issue
Prince Charles, Prince of Wales
Princess Anne, Princess Royal
Prince Andrew, Duke of York
Prince Edward, Earl of Wessex
Full name
Philip[N 1]
DetailTitles and styles
HRH The Duke of Edinburgh
Lt. Philip Mountbatten RN
HRH Prince Philippos of Greece and Denmark
House House of Glücksburg
Father Prince Andrew of Greece and Denmark
Mother Princess Alice of Battenberg
Born 10 June 1921 (1921-06-10) (age 87)
Villa Mon Repos, Corfu, Greece
Baptised St. George's Church, the Palaio Frourio, Corfu
Religion Anglican
prev. Eastern Orthodox

(via wikipedia)
*********************

Ο Jefferey Steinberg, συνεχίζει:

"Ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη, πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος έχει ήδη μετενσαρκωθεί, υπάρχουν άφθονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο βασιλικός σύζυγος και de facto επικεφαλής του Λονδρέζικου Club of the Isles, έχει αφιερώσει τα τελευταία 36 χρόνια της ζωής του στο θάνατο και την καταστροφή, αρχίζοντας από το 1961 με την ίδρυση του World Wildlife Fund (WWF), που είναι γνωστό ως το World Wide Fund for Nature.

Κύριοι συνεργάτες του Prince Philip, για την έναρξη της WWF, ως χρηματοδοτικό και παγκόσμιο βραχίονα δράσης της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (International Union for the Conservation of Nature-IUCN), ήταν ο Sir Julian Huxley και Max Nicholson, και οι δύο ένθερμοι υποστηρικτές της ευγονικής και της φυλετικής κάθαρσης. Στην πραγματικότητα, ο Huxley ήταν πρόεδρος της Ευγονικής Κοινωνίας, την ίδια στιγμή που έγινε ένας από τους ιδρυτές της WWF. Πρώτα, ως επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την κοινωνία και τον Πολιτισμό (UNESCO), και αργότερα ως ιδρυτής του WWF, ο Huxley διακήρυξε την ανάγκη να αναβιώσει η φυλετική επιστήμη ( race science) και της επείγουσας αποστολής "σφαγή των ανθρωπίνων κοπαδιών'' - ιδιαίτερα των πιο σκουρόχρωμων φυλών της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Στο ιδρυτικό κείμενο της UNESCO, ο Huxley είχε "ειλικρινά" αναγνωρίσει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην αναβίωση της ευγονικής, υπό το πρίσμα της ναζιστικής γενοκτονίας.
"Αν και είναι αλήθεια πως κάθε ριζοσπαστική ευγονική πολιτική θα είναι για πολλά χρόνια πολιτικά και ψυχολογικά αδύνατη,'' έγραψε, "θα είναι σημαντικό για την UNESCO να δεί πως η... κοινή γνώμη θα πρέπει να ενημερωθεί έτσι για τα θέματα που διακυβεύονται, ώστε πολλά από αυτά που σήμερα είναι αδιανόητα να γίνουν τουλάχιστον νοητά.''

Η μέθοδος που ο Huxley και οι άλλοι σχεδίασαν για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να "σκέφτουν το αδιανόητο", ήταν να αντικατασταθεί η ιδέα της ευγονικής με την ιδέα της οικολογίας. Ο Huxley, ο πρίγκιπας Φίλιππος και οι άλλοι κατανοούσαν ωστόσο , κατά τον τρόπο σκέψης τους, πως οι δύο όροι ήταν εναλλάξιμοι. Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην Αφρική το 1960, την παραμονή της έναρξης της WWF, ο Huxley ανοιχτά διατυμπάνιζε πως η οικολογική κίνηση θα είναι το κύριο όπλο που θα χρησιμοποιείται από τη βρετανική ολιγαρχία για να επιβάλει μία Μαλθουσιανή Τάξη στον κόσμο* (Malthusian world order) πάνω από το νεκρό σώμα του συστήματος έθνους-κράτους και, κυρίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες."


*********************************************************************************************
Σημειώσεις:

*Μαλθουσιανισμός

Νέο-Μαλθουσιανισμός= είναι μια σειρά από θεωρίες που προέρχονται από τη θεωρία του Thomas Malthus, ότι περιορισμένοι πόροι διατηρούν υπό έλεγχο τους πληθυσμούς και περιορίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Σημερινή έκφραση του Nεο-μαλθουσιανισμού αποτελεί το Λέσχη της Ρώμης (Club of Rome).
Το Club της Ρώμης, ιδρύθηκε από τον Aurelio Peccei και βασίστηκε κυρίως στο έργο του Jay Forrester, και το βιβλίο "The Limits to Growth"1972, που έλαβε σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο αναγνώριση όσο και έντονη κριτική.από την επίσημη σελίδα του:

***στην τρέχουσα έκδοση αναφέρει ως κύριο θεματικό τίτλο:
"Κατανοώντας τις προκλήσεις πίσω από τις κλιματικές αλλαγές" ("Understunding thechallenges behind climate change")
***στις ειδήσεις του φιγουράρει ο τίτλος του "New Scientist: "Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και το κλίμα έχουν κοινή αιτία...

... και οι ηγέτες μας δεν μπορούν να ξανασυναρμολογίσουν επιτυχώς τον καπιταλισμό, χωρίς την ίδια στιγμή να διορθώσουν το περιβάλλον."

*** και αναφέρει την Διάσκεψη εκατονταετηρίδας Aurelio Peccei

Ο Aurelio Peccei (1908 - 1984) ήταν ένας Ιταλός λόγιος και βιομήχανος,(FIAT) πιο γνωστός ως ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Λέσχης της Ρώμης. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα τρεις μεγάλες ιδέες αποτέλεσαν τη σκέψης της Λέσχη: η παγκόσμια προοπτική, η μακροπροθεσμία, και το σύμπλεγμα των συνυφασμένων προβλήματων που καλείται "problematique" (προβληματική). Στην ουσία δεν περιοριζόταν στη Δυτική Ευρώπη αλλά ασχολούνταν με "τη θέση ολόκληρης της ανθρωπότητας". Ο Peccei φέρεται να είπε:

"Εάν η Λέσχη της Ρώμης έχει κάποια αξία, είναι ότι ήταν η πρώτη που επαναστάτησε ενάντια στην αυτοκτονική άγνοια του ανθρώπου".
-"Ένα άλλο απόσπασμα του Peccei δηλώνει:
"Δεν είναι αδύνατο να καλλιεργηθεί μια ανθρώπινη επανάσταση που να είναι ικανή να αλλάξει την τωρινή μας πορεία."

......ενθιαφέροντα ....κάτι θέλει να μας πει? Περίεργο να βρίσκονται όλες οι μυστικές λέσχες πίσω ή παράλληλα με τη δράση της συγκεκριμένης οικολογικής οργάνωσης, αλλά και του γενικότερου οικολογικού κινήματος...

συνεχίζεται....

Για περισσότερα στο μπλογκ της Βίκυς Χρυσού, http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/03/wwf_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου