Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Από τον Φριντ στον Γκόρντον, δηλαδή από το κακό στο... χειρότερο!!!

Είρωνας, σαρκαστικός και ανθέλληνας

ο υποψήφιος βοηθός ΥΠΕΞ της Κλίντον

Σοκ προκάλεσε στο ακροατήριο, που αποτελούνταν από Αμερικανούς πολιτικούς και ξένους διπλωμάτες, η ομολογία του κ. Φίλιπ Γκόρντον, υποψήφιου για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ισχυρίστηκε, λίγο-πολύ, ότι η Τουρκία δεν κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου, απλώς τα στρατεύματά της βρίσκονται εκεί (προφανώς για... διακοπές).
Ηταν τέτοια η προκλητικότητα του κ. Γκόρντον, που ανάγκασε αρκετούς από αυτούς που άκουγαν τις απαντήσεις του, κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του, να υποστηρίξουν ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ της Τουρκίας.
Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ακούγοντας τον κ. Γκόρντον να διαφωνεί με τις θέσεις του ίδιου του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, του είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τις απαντήσεις του και του ζήτησε να του αποστείλει τον κατάλογο με την οικονομική ενίσχυση εκ μέρους ξένων χωρών των οργανισμών στους οποίους εργαζόταν. Ενας εξ αυτών των οργανισμών φέρεται να έχει λάβει χρήματα από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο κ. Γκόρντον έχει γράψει άρθρα τα οποία χαρακτήριζε ο έντονος φιλοτουρκισμός, ενώ αρκετές από τις θέσεις του έχουν υιοθετηθεί από την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
Συγκεκριμένα, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της πρότασης για αναβάθμιση των σχέσεων με την Τουρκία εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Επίσης, υποστηρίζει ότι πρέπει να ξεχαστούν όλες οι αντιαμερικανικές και αντι-ισραηλινές θέσεις της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Γκόρντον συναντήθηκε την Τετάρτη με τον κ. Μενέντεζ, ύστερα από παρέμβαση της κ. Κλίντον, η οποία αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε ο διορισμός του. Ο υποψήφιος υφυπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να παραπλανήσει τον γερουσιαστή, ο οποίος και κατάλαβε αμέσως το παιχνίδι που παιζόταν.
Ετσι, στην προχθεσινή κατάθεση, έθεσε ένα απλό και εύκολο ερώτημα, το οποίο όμως αποκάλυψε τον πραγματικό Γκόρντον. Του διάβασε τη γνωστή δήλωση που έκανε προεκλογικά ο πρόεδρος Ομπάμα για την Κύπρο, στην οποία αναφερόταν στην κατοχή του νησιού από τα τουρκικά στρατεύματα και στο τραγικό γεγονός του διαχωρισμού, και του ζήτησε να τοποθετηθεί.
Η απάντηση του κ. Γκόρντον απέδειξε ότι όχι μόνο δεν είχε μελετήσει τις θέσεις του προέδρου τον οποίο ορκίστηκε να υπηρετήσει, αλλά διαφωνούσε με αυτές με τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό.
«Η τουρκική παρουσία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», είπε ο κ. Γκόρντον, «δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση της Κύπρου και είναι θέμα των διαπραγματεύσεων τις οποίες υποστηρίζουμε». Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής επανήλθε ρωτώντας: «Αρα δεν τη θεωρείτε κατοχή». Και ήταν στο σημείο αυτό που ο κ. Γκόρντον αποκαλύφθηκε: «Υπάρχουν», ισχυρίστηκε, «κάποιοι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση της Κύπρου που τη θεωρούν κατοχή».
Οταν ο κ. Μενέντεζ τον πληροφόρησε πως η δήλωση που του διάβασε έγινε από τον πρόεδρο Ομπάμα, ο κ. Γκόρντον έχασε το χρώμα του για να γίνει στη συνέχεια εριστικός και να μην κρύψει την απαράδεκτη υποστήριξή του στο αντιδημοκρατικό και φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. «Δεν είναι μόνο θέση του (του κ. Ομπάμα), είναι και η δική μου και πολλών άλλων» ότι πρόκειται για κατοχή, υπογράμμισε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής πριν αποχωρήσει.

http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_3625.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου