Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Συνελήφθηκαν 10 άτομα τα οποία οι Δυνάμεις Ασφαλείας της Τουρκίας, παρουσιάζουν ως μέλη του ΡΚΚ, οι οποίοι καταζητούνταν για την βομβιστική επίθεση που έγινε το 2006 στο Ντιγιάρμπακιρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άτομα από τα οποία τα 7 ήταν παιδιά και τραυματιστούν άλλα 17.

Οι συλληφθέντες που «ομολόγησαν την πράξη τους» συνελήφθηκαν σε 6 διαφορετικούς νομούς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Τρεις από τους δράστες φέρονται ως αντάρτες του ΡΚΚ, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει την αιματηρή επίθεση ενώ οι άλλοι 7 τους έχουν βοηθήσει.

Ο Τουρκικός Τύπος εκμεταλλευόμενος το θέμα παρουσιάζει το ΡΚΚ, ως την οργάνωση που σκοτώνει παιδία κλπ. Το ΡΚΚ είχε καταδικάσει την επίθεση αυτή και αποποιήθηκε κάθε ευθύνης. Το Ντιγιάρμπακιρ είναι το κέντρο του ΡΚΚ και ποτέ δεν έχει γίνει στο παρελθόν παρόμοια ενέργεια. Οι Κούρδοι κάνουν λόγο για Τουρκική προβοκάτσια, που είναι και το πιθανότερο.

Άκαρπες οι έρευνες εντοπισμού του ελικοπτέρου και των 6 επιβατών μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης του κόμματος Μεγάλης Ενότητας.

Οι έρευνες από τη ξηρά συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι μονάδες εντοπισμού με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν πάλι τις εργασίες εντοπισμού στα χιονισμένα βουνά.

Στην ομάδα που πραγματοποιεί έρευνες σήμερα βρίσκεται και ο γνωστός Τούρκος ορειβάτης Νασούχ Μαχρουκί και 20 επαγγελματίες συνάδελφοι του μέλη του Τουρκικού Συλλόγου Έρευνας και Διάσωσης (AKUT).

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι ανακοίνωσε πως οι χερσαίες μονάδες έρευνας και διάσωσης θα υποστηριχτούν από 5 ελικόπτερα.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Κιοκσάλ Τοπτάν διακόπτοντας την επίσκεψη του στην Τυνησία επέστρεψε στην Τουρκία και βρίσκεται στο τόπο του δυστυχήματος στο Καχραμανμαράς.

Η άκαρπες έρευνες των τουλάχιστον 3000 ανδρών και των λοιπών μέσων, ενισχύουν την άποψη πως το ελικόπτερο διαλύθηκε στον αέρα από άγνωστης προέλευσης έκρηξη.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2009/03/blog-post_2076.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου