Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Κύμα βίας στο Αφγανιστάν

Οκτώ μέλη των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων και 12 ένοπλοι Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένων δύο διοικητών τους σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές συγκρούσεις και σε έκρηξη βόμβας, χθες και σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ταλιμπάν έστησαν ενέδρα σε όχημα της αστυνομίας στην περιοχή Παστούν Ζαργκούν στην δυτική επαρχία Χεράτ, σήμερα το πρωί,με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αστυνομικοί, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ενας άλλος αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό φυλάκιο στην περιοχή Ραμπάτ Σάνγκι της ίδιας επαρχίας, το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, τρεις αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4 άλλοι τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητό τους ανατινάχθηκε από τηλεχειριζόμενη βόμβα στην περιοχή Ζουρμάτ της επαρχίας Πάκτια (νοτιοανατολικά).

Οι αμερικανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν το συμβάν και ανέφεραν ότι συνελλήφθησαν έξι ύποπτοι από αφγανούς κομμάντος.

Στην επαρχία Πάκτικα κοντά στα πακιστανικά σύνορα κυβερνητικά στρατεύματα σκότωσαν πέντε ενόπλους συμπεριλαμβανομένου του διοικητή τους Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Επτά Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αφγανικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από νατοϊκούς στρατιώτες στην περιοχή Γκέρισκ στην νότια επαρχία Χελμάντ. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο διοικητής τους Αμπντούλ Αχμαντ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν ως "την πιο επικίνδυνη περιοχή στο κόσμο".

Στο Ισλαμαμπάντ,α ξιωματούχος ανέφερε ότι ισλαμιστές απήγαγαν σήμερα 11 αστυνομικούς φυλών σε επίθεση σε σημείο ελέγχου στα βορειοδυτικά σύνορα του Πακιστάν κοντά στα αφγανικά σύνορα. Κανένας δεν ανέλαβε προς τον παρόν την ευθύνη για τις απαγωγές αυτές που έγιναν δύο ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στην περιοχή Κιμπέρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 53 άτομα και 160 να τραυματιστούν.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου