Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Toύρκος πολίτης και μέλος των Γκρίζων Λύκων αυτός που σκότωσε τον Ρώσο πιλότο

Toύρκος πολίτης και μέλος των Γκρίζων Λύκων αυτός που σκότωσε τον Ρώσο πιλότο

Τουρκικής υπηκοότητας και ακραίος εθνικιστής με συμμετοχή στους «Γκρίζους Λύκους» είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Ρώσο πιλότο του Su-24 που κατέρριψαν τα τουρκικά αεροπλάνα

Ο αρχηγός της ομάδας των Σύρων ανταρτών, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον Ρώσο πιλότο από το αεροπλάνο που κατέρριψαν τα τουρκικά F-16, αποδεικνύεται σήμερα ότι είναι τελικά Τούρκος πολίτης.

Μάλιστα όπως επιβεβαιώνεται πρόκειται για τον γιο του δημάρχου της πόλης τουρκικής πόλης Κεμπάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος δηλώνει αρχηγός της συγκεκριμένης ομάδας των Τουρκομάνων ανταρτών που σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο είναι ακραίος εθνικιστής και φέρεται να είναι μέλος της γνωστής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων.

Το όνομά του είχε έρθει στην επικαιρότητα όταν εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες δηλώνοντας ότι ήταν αυτός και η ομάδα του ήταν εκείνοι που πυροβολούσαν τους δύο Ρώσους πιλότους όταν έπεφταν με αλεξίπτωτα στο έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις απόψεις της Ρωσίας για τον ύποπτο ρόλο της Τουρκίας στην κρίση της Συρίας.

http://www.protothema.gr/world/article/531263/tourkos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου