Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Πανούσης: Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν τη ζωή μου - Κυβέρνηση: Πήγαινε στη Δικαιοσύνη

Πανούσης: Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν τη ζωή μου - Κυβέρνηση: Πήγαινε στη Δικαιοσύνη

Ενοχλημένο το Μαξίμου, αναγνωρίζει με καθυστέρηση ως «σοβαρό» το θέμα - Ο ίδιος δηλώνει ότι θα μεταβεί αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου - Πλήρη διερεύνηση ζητά η αντιπολίτευση

Συγκλονιστικές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει τις τελευταίες ώρες η πολύκροτη υπόθεση που ξέσπασε με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση (με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα) ότι πολιτικά στελέχη διασυνδεδεμένα με την τρομοκρατία απείλησαν τη ζωή του.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν δημοσιογραφικές πληροφορίες και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Πανούσης με δηλώσεις του, ο ίδιος θα μεταβεί αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή, για να καταθέσει όσα στοιχεάι έχει.

Ενώ η πρωτοφανής αποκάλυψη έγινε το βράδυ του Σαββάτου (με την κυκλοφορία δηλαδή των κυριακάτικων εφημερίδων) η κυβέρνηση χρειάζεται 24 ολόκληρες ώρες να αντιδράσει και ενώ ενδιάμεσα ο κ. Πανούσης είχε στηλιτεύσει την κυβερνητική σιωπή και είχε προχωρήσει ένα βήμα ακόμη στις καταγγελίες του.

Είχε δηλώσει συγκεκριμένα (στο Βήμα FM) ότι αυτοί που τον απείλησαν ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ενήμερη.

Φανερά ενοχλημένο το Μέγαρο Μαξίμου και ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καλούσε να πάρει θέση για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, εξέδωσε μία ανακοίνωση δύο γραμμών, με την οποία παραδεχόταν μεν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, αλλά καλούσε τον κ. Πανούση να καταθέσει τις καταγγελίες του στη δικαιοσύνη και να μην τις περιφέρει στα μέσα ενημέρωσης.

«Οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» έλεγε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως, από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πανούσης του απάντησε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του κ. Πανούση στο περιθώριο των συσκέψεων που είχε σήμερα για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό.

Σε νεώτερο σημείωμά του, δε, το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρώτη ανακοίνωση, αναφέρει: «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

«Ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που με απείλησαν»

Πριν την κυβερνητική ανακοίνωση είχε δηλώσει ότι «το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να  προβληματίζει».

Επέμεινε, δε, στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι «αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» και διευκρινίζοντας ότι «μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα για τις καταγγελίες του».

Ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι «ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης». Επίσης επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι την τελευταία απειλή  κατά της ζωής του, την δέχτηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του, «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Πολύ σοβαρές σκιές αφήνουν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση στο Πρώτο Θέμα, τονίζει η Νέα Δημοκρατία. Με ανακοίνωσή της ζητεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ο πρωθυπουργός, αλλά και «η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού». Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για  σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές. Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού».

Ο Θ. Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πάρουν θέση. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αλλά και την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ζητά το Ποτάμι

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας», τονίζει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και σημειώνει ότι διαβάζοντας κανείς τις αποκαλύψεις αυτές, αναρωτιέται αν ζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. «Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του» διαμηνύει το Ποτάμι.

http://www.protothema.gr/politics/article/525319/politikos-seismos-apo-tis-kataggelies-panousi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου