Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στο Μάλι - Κρατούν 170 ομήρους!

Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στο Μάλι - Κρατούν 170 ομήρους!

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις - Tζιχαντιστές οι δράστες, φώναζαν «Αλλαχού Ακμπαρ» εισβάλλοντας και έφτασαν μέσα σε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες - Στο Μάλι βρίσκεται αποστολή του γαλλικού στρατού - Στο ξενοδοχείο μένουν μέλη διπλωματικών αποστολών και ξένων αντιπροσωπειών 

Τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Μπαμάκο του Μάλι, στη Δυτική Αφρική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένοπλοι τζιχαντιστές βρίσκονται στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι κρατούν 170 ομήρους!

Ήδη υπάρχουν «αρκετά θύματα» λένε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, που επίσης αναφέρουν πως οι τρομοκράτες είναι «τουλάχιστον δύο», την ώρα που πηγές του Reuters κάνουν λόγο για δέκα ενόπλους. Σύμφωνα με μαρτυρία, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ». Τον αριθμό των ομήρων επιβεβαίωσε και ο Ολιβιέρ Σαλδάγο, εκπρόσωπος της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την Σταθερότητα στο Μάλι.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Radisson, 190 δωματίων, που προτιμούν για την διαμονή τους μέλη ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα. Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι πέντε,  ανάμεσά τους δύο άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου, όλοι γαλλικής και βελγικής υπηκοότητας.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και ανέφερε ότι το ξενοδοχείο έχει 190 δωμάτια και είναι κατά 90% γεμάτο αυτή την στιγμή. Υπολογίζεται ότι οι ένοικοι είναι 140 και περίπου 30 άτομα το προσωπικό.



Ήδη γαλλικός στρατός, που βρίσκεται στη χώρα από το 2013 στο πλαίσιο καταπολέμησης των παρακλαδιών της Αλ Κάιντα που δρουν στη Δυτική Αφρική, έχει αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ News Mali, ένοπλοι άντρες, που έφτασαν στο σημείο μέσα σε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες, πυροβόλησαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις. Στην περιοχή ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ μια πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως όλα εκτυλίσσονται στον έβδομο όροφο, όπου πέφτουν πυροβολισμοί στους διαδρόμους.





Ήδη η αμερικανική πρεσβεία στο Μάλι εξέδωσε ειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια ή τα γραφεία τους.



http://www.protothema.gr/world/article/528960/-epithesi-enoplon-se-xenodoheio-sto-mali-fovoi-gia-omirous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου