Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

Νεκρός ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο Βέλγος τζιχαντιστής σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί - Πληροφορίες ότι είναι νεκρός και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ 

Ο Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ, ο ακραίος ισλαμιστής που φέρεται οργάνωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα την περασμένη Παρασκευή είναι νεκρός, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Μια ημέρα έπειτα από την τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν χθες ήταν ο Αμπαούντ.

Έπειτα από την αστυνομική επιδρομή στο κτίριο όπου διέμεναν οι τρομοκράτες, όλα τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούσαν να μάθουν αν τελικά ο Βέλγος τρομοκράτης βρισκόταν ή όχι στο διαμέρισμα-«γιάφκα» και αν τελικά συγκαταλέγονταν στους νεκρούς.

Τελικά, λίγη μόνο ώρα προτού ο Γάλλος εισαγγελέας επιβεβαιώσει τον θάνατο του Αμπντελχαμίντ, η γαλλική εφημερίδα «Derniere Heure», επικαλούμενη «αποκλειστικές πληροφορίες», μετέδωσε πως τόσο ο «εγκέφαλος» του Μακελειού όσο και ο καταζητούμενος βομβιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ σκοτώθηκαν χθες στο Σεν Ντενί.

Χθες, όμως, πρώτη η Washington Post, μέσα από την ηλεκτρονική της έκδοση, έγραψε πως ο Αμπαούντ είναι νεκρός. Το αμερικανικό Μέσο επικαλούνταν πηγές από δύο ανώτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών, ο Βέλγος τρομοκράτης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και αναγνωρίστηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία «ταίριαξαν απόλυτα», διότι το σώμα του ήταν διάτρητο από σφαίρες.

Η διαδικασία αναγνώρισης έγινε ακόμη πιο δύσκολη -σύμφωνα πάντα με τις αρχές- εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί, το πάτωμα τους διαμερίσματος των βομβιστών κατέρρευσε με αποτέλεσμα συντρίμμια να πέσουν πάνω στον Αμπαούντ.

Η ανακοίνωση των γαλλικών αρχών για τον θάνατο του  Αμπαούντ



Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην αναγνώριση των θυμάτων, ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσα ήταν τα άτομα που σκοτώθηκαν στο Σεν Ντενί την Τετάρτη. Η αλήθεια είναι πως όταν η 26χρονη καμικάζι Χάσνα Αιτμπουλαχσέν, ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ανατινάχθηκε, όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα έγιναν κυριολεκτικά κομμάτια.

Καζνέβ: Ήταν ο «εγκέφαλος» μέχρι και έξι επιθέσεων στη Γαλλία

Ο Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ, ο ακραίος ισλαμιστής που σκοτώθηκε κατά την τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, ήταν ο «εγκέφαλος» τεσσάρων έως έξι επιθέσεων σε γαλλικό έδαφος όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο κ. Καζνέβ είπε ότι οι γαλλικές αρχές ανακάλυψαν ότι είχε σχεδιάσει μέχρι και έξι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία από τον Μάρτιο του 2015, οι οποίες ευτυχώς απετράπησαν.

Αποκάλυψε ακόμη ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας δεν γνώριζαν ότι ο Αμπντελχαμίντ βρισκόταν στο Παρίσι, μέχρι την νύχτα των φονικών επιθέσεων στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

http://www.protothema.gr/world/article/528665/nekroi-oi-tromokrates-abaoud-kai-abdeslam-sumfona-me-galliki-efimerida/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου