Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ακόμα και η αριστερή φεμινίστρια υπουργός εξωτερικών το παραδέχτηκε: «Έτσι όπως πάμε, το σύστημα θα καταρρεύσει»


H υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Margot Wallström, «τα έβαλε» με τα κράτη μέλη της ΕΕ για την «προσφυγική κρίση», λέγοντας ότι η Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα για να ανακουφίσει την πίεση στη χώρα της.

Η Wallström, η οποία ήταν αναπληρώτρια πρόεδρος της επιτροπής της ΕΕ στο 2004-2010, δήλωσε στην εφημερίδα Dagens Nyheterότι η Σουηδία θα πρέπει να λάβει μια πιο σκληρή στάση στις συνόδους κορυφής, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη και βοήθεια για να φιλοξενήσει τους 140.000-190.000 αιτούντες άσυλο που η χώρα αναμένεται να λάβει το 2015.

Η Σουηδία αγωνίζεται τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο προσφύγων που εγκαταλείπουν τη βία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Αλλά η υπουργός είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής δεν παρήγαγαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί ένα σύστημα όπου ίσως 190.000 άτομα θα φθάνουν κάθε χρόνο - σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το σύστημά μας θα καταρρεύσει. Και αυτό το “welcome” δεν πρόκειται να λάβει λαϊκή υποστήριξη», είπε η Wallström, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια των Σοσιαλδημοκρατών συναδέλφων της.

ΚΟ: Αυτή η Μάργκοτ Βάλστρομ, φανατική φεμινίστρια, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε καταγγείλει την«αρσενική μαφία» η οποία κυριαρχεί, κατά αυτήν, στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΕΕ. Βάλτε λίγο με το μυαλό σας εάν κάποιος αντιπρόεδρος κατήγγειλε την «θηλυκή μαφία», πως θα τον έλεγαν; «Σεξιστή» ή «φαλλοκράτη». Εάν κατήγγειλε την «ομοφυλοφιλική μαφία», πως θα τον έλεγαν; «Ομοφοβικό». Εάν κατήγγειλε την «μουσουλμανική μαφία» πως θα τον έλεγαν; «ισλαμόφοβο». Εάν κατήγγειλε την «εβραϊκή μαφία»; «Αντισημίτη» (και πιθανώς «πρώην»…). Την κυρία που κατήγγειλε την «αρσενική μαφία» την λένε τίποτα; Όχι. Αυτή είναι η νίκη της πολιτικής ορθότητας ή αλλιώς πολιτιστικού μαρξισμού. Πάντως πρόσφατα, η Βάλστρομ είπε κάποια "κακά" πράγματα για την Σαουδική Αραβία και έγινε σάλος. Βλέπετε, η "προοδευτική" - άκρως φεμινιστική Σουηδία είναι από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων στην Σαουδική Αραβία. 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου