Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Για παραβίαση 17 δευτερολέπτων κατέρριψαν οι Τούρκοι το ρωσικό μαχητικό;

Για παραβίαση 17 δευτερολέπτων κατέρριψαν οι Τούρκοι το ρωσικό μαχητικό;

Για παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου για 17 δευτερόλεπτα κατέρριψαν οι Τούρκοι το ρωσικό μαχητικό. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της χώρας στην έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην οποία παρουσίασαν τα στοιχεία που οδήγησαν στην κατάρριψη του Σουχόι SU-24.

Σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται διπλωματικές πηγές το ρωσικό αεροσκάφος εβλήθη κατά τη διάρκεια των 17 δευτερολέπτων που πέταξε πάνω από την τουρκική επαρχία Χατάι και στη συνέχεια επέστρεψε στον συριακό εναέριο χώρο και έτσι κατέπεσε στο συριακό έδαφος.

Στην ίδια σύσκεψη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Τούρκοι παρουσίασαν τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν οι πιλότοι των τουρκικών F16 χωρίς να λάβουν απάντηση από τους Ρώσους πιλότους.

Την ίδια εκδοχή για τη διάρκεια της παραβίασης παρουσίασε και ο ιστότοπος WikiLeaks, ο οποίος φέρεται να έχει στην κατοχή του και το έγγραφο που παρουσιάσαν οι Τούρκοι διπλωμάτες στη σύσκεψη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το έγγραφο που επικαλείται το Wikileaks



Σύμφωνα, ωστόσο, με αμερικανικές πηγές που επικαλείται το Reuters, το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στο συριακό εναέριο χώρο - μετά από μια σύντομη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου. Ο αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο υποστήριξε ότι αυτό προκύπτει από το θερμικό ίχνος που άφησε πίσω του ρωσικό μαχητικό.

http://www.protothema.gr/world/article/530321/gia-paraviasi-17-deuterolepton-katerripsan-oi-tourkoi-to-rosiko-mahitiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου