Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Γιατί σιωπά ο Νταίηβιντ Κάμερον σχετικά με την ανακατάληψη της Παλμύρας από τα νύχια του ISIS;

Τελικά, ήταν ο συριακός στρατός - και τα φιλαράκια της Χεζμπολάχ από το Λίβανο, καθώς και οι Ιρανοί και οι Ρώσοι - οι οποίοι πέταξαν τους δολοφόνους του ISIS έξω από τη Παλμύρα
Robert Fisk, Independent (UK) 
Η μεγαλύτερη στρατιωτική ήττα που έχει υποστεί το ISIS κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανακατάληψη της Παλμύρας, της ρωμαϊκής πόλης της αυτοκράτειρας Ζηνοβίας. 
Και σιωπάμε. Ναι, λαέ!, κέρδισαν οι κακοί, έτσι δεν είναι; Διαφορετικά, όλοι θα το γιορτάζαμε, έτσι δεν είναι; 

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα που οι χαμένες ψυχές του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» κατέστρεψαν τις ζωές περισσότερων από 30 αθώους ανθρώπους στις Βρυξέλλες, θα έπρεπε - δεν θα έπρεπε; - να βαρέσουμε παλαμάκια για τη μεγαλύτερη στρατιωτική συντριβή στην ιστορία του ISIS. Αλλά όχι. 
Καθώς οι μαύροι μάστορες των εκτελέσεων κατέφυγαν από τη Παλμύρα αυτό το Σαββατοκύριακο, οι κ.κ. Ομπάμα και Κάμερον ήταν όσο σιωπηλοί όσο και τα νεκροταφεία στα οποία το ISIS έχει αποστείλει τόσα πολλά θύματα. 
Αυτός που έβαλε την εθνική μας σημαία να κυματίσει μεσίστια προς τιμήν του αποκεφαλιστή βασιλιά της Αραβίας (μιλάω για τον Νταίηβ ασφαλώς) δεν είπε λέξη.

Όπως συνηθίζει να λέει ο μέχρι θάνατό συνάδελφός μου στην Sunday Express, Τζον Γκόρντον, σας σοκάρει, έτσι δεν είναι; Εδώ έχουμε το συριακό στρατό, με την υποστήριξη, φυσικά, των Μπολσεβίκων του Βλαντιμίρ Πούτιν, που πετάει τους κλόουν του ISIS έξω από την πόλη, και εμείς δε τολμάμε να προφέρουμε ούτε μια λέξη για να πούμε μπράβο.

Όταν έπεσε η Παλμύρα πέρυσι, είχαμε προβλέψει τη πτώση του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αγνοήσαμε, σιωπήσαμε σχετικά με το μεγάλο ερώτημα του συριακού στρατού: γιατί, αν οι Αμερικανοί μισούν τόσο πολύ το ISIS, δεν βομβάρδισαν τις ορδές αυτοκτονίας που έσπασαν τις γραμμές του μετώπου του συριακού στρατού; Γιατί δεν επιτεθήκαμε στο ISIS;

«Εάν οι Αμερικανοί ήθελαν να καταστρέψουν το ISIS, γιατί δεν τους βομβάρδισαν όταν τους έβλεπαν;», με ρώτησε ένας Σύρος στρατηγός, μετά την ήττα των στρατιωτών του. Ο γιος του είχε σκοτωθεί υπερασπίζοντας τη Χομς. Οι άνδρες του είχαν αιχμαλωτιστεί και αποκεφαλίστηκαν στις ρωμαϊκές αρχαιότητες. Ο Σύρος επίσημος επικεφαλής αρχαιολόγος των ρωμαϊκών αρχαιοτήτων (για τον οποίον νοιαστήκαμε τόσο πολύ, θυμάστε;) ε, και αυτός αποκεφαλίστηκε. 
Το ISIS έβαλε ακόμα και τα γυαλιά του στο ακρωτηριασμένο κεφάλι του, για διασκέδαση. Και μετά σιωπήσαμε.

ΠΗΓΗ:
http://www.independent.co.uk/voices/why-is-david-cameron-so-silent-on-the-recapture-of-palmyra-from-the-clutches-of-isis-a6955406.html

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου