Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τους Έλληνες πολίτες τους σκέφτεται κανείς;



Νενικήκαμεν! Θα πληρώνουμε την Τουρκία (ως φόρο υποτέλειας;) για να μας φέρνει λαθρομετανάστες με... ρέγουλα! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως βρισκόμαστε στον προθάλαμο των όσων συνεπάγεται η «προσφυγική κρίση». Πως δεν έχουμε δει, ούτε έχουμε ζήσει ακόμη τίποτε από όσα κουβαλά το ατελείωτο ρεύμα των λαθρομεταναστών. Από όσα οι χώρες της Ευρώπης επιθυμούν να απαλλαχθούν (πριν τα φορτωθούν) για να διασωθούν από πλείστα όσα προβλήματα και κινδύνους. Και, στην περίπτωση αυτή, βρέθηκε ο «χρήσιμος ηλίθιος», ο Αλέξης ο «διαπραγματευτής», εγνωσμένης διαπραγματευτικής ανικανότητας και αρκούντως δεκτικός σε ευρωπαϊκούς εκβιασμούς και πιέσεις… 

Η Ευρώπη έχει ήδη λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αφού η αποικία του χρέους, γνωστή ακόμη και ως Ελλάδα, αποδέχεται να συζητήσει και να διαπραγματευθεί την μετατροπή της σε ένα τεράστιο hotspot, σε μία τεράστια φυλακή και κολαστήριο ανθρώπων, σε έναν τεράστιο χώρο όπου η ανασφάλεια θα είναι παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού βίου (πλην των επαρκώς φυλασσομένων πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων…).
Στην Ελλάδα οι πολιτικοί και οι συμπαραμαρτούντες δημοσιογράφοι έχουν την εντύπωση πως δεν απευθύνονται σε νοήμονα όντα αλλά σε ηλίθιους. Και η πλάκα είναι πως έχουν δίκιο αφού στην Ελλάδα ο κάθε πολίτης πιστεύει ότι σερβίρουν. 

Αν ρωτούσες έναν Έλληνα πριν δέκα χρόνια πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα θα σου έλεγε από ένα έως δυο εκατομμύρια. 
Αν ρωτήσεις τώρα τον ίδιο που έλεγε ένα εκατομμύριο πόσοι είναι, θα μπερδευτεί και σίγουρα δε θα σου πει ένα εκατομμύριο οι παλιοί συν 36 χιλ. οι καινούργιοι. 

Όταν η Τασία παράγει πολιτική…

Πάμε τώρα και στην κυρά Τασία. Από τη χώρα μας πέρυσι, μπήκαν λιάστηκαν πλήρωσαν το εισιτήριό τους και εξαφανίστηκαν πηγαίνοντας σε άλλες χώρες 800 χιλ. άνθρωποι. Μαζί με αυτούς που μπήκαν εξαφανίστηκαν μερικές χιλιάδες ακόμη που είχαν μπει πριν χρόνια και είχαν εγκλωβιστεί γεμίζοντας τα κατώγια της ομόνοιας της Πάτρας της Ηγουμενίτσας κλπ. 
Κι όμως ο Έλληνας αδυνατεί να καταλάβει τη λέξη εξαφανίστηκαν που είπε μια υπουργός, του φαίνεται τελείως κουφό. Πως μπορεί σου λέει οι άνθρωποι να εξαφανίζονται! Αφού τους βλέπω στην Ειδομένη. 
Η ίδια η υπουργός είχε πει ότι είπα τη λέξη εξαφανίστηκαν για ευνόητους λόγους για να μη πω ότι παίρνουν το τουριστικό λεωφορείο πάνε στα σύνορα και βγαίνουν από την Ελλάδα. Ψιλά γράμματα αυτά για τον Έλληνα πολίτη. 

Όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα σκούζουν πάνω στη φράση λιάζονται και εξαφανίζονται, από κοντά οι δημοσιογράφοι και από πίσω ο λαός να αλαλάζει. Πιάσ'το αυγό και κούρευτο. 

Ο ξεπεσμός της Ευρώπης

Κατάντια. Και κατάντια όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή, αφού διαπιστώνουμε πλέον πως η Ευρώπη ανέχεται να εκβιάζεται ωμά και να συνδιαλέγεται με ένα κράτος δουλέμπορο, μία χώρα τρομοκράτη που συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές, που διαταράσσει την ειρήνη και την ασφάλεια από τη Μέση Ανατολή έως και τα Βαλκάνια, μία κυβέρνησης μίας χώρας που δολοφονεί τους Κούρδους πολίτες της, που φυλακίζει δημοσιογράφους, που κλείνει εφημερίδες, που έχει εισβάλει και διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο (μία χώρα μέλος της Ε.Ε.), μία χώρα που ευθύνεται τα μέγιστα για την δημιουργία των μεταναστευτικών ροών από Ιράκ και Συρία προς την Ευρώπη…

Τώρα, η Ευρώπη (φυσικά και η Ελλάδα της πρωτοδεύτερης αριστερής κυβέρνησης) αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τον εκβιαστή της (Τουρκία) για να συνεχίσει να διεξάγει πολεμικές ενέργειες – δολοφονίες κατά των Κούρδων, τόσο εντός του τουρκικού εδάφους, όσο και στην Βόρεια Συρία την οποία βομβαρδίζει στοχεύοντας τους Κούρδους της Συρίας.
Η συμπεριφορά όνειδος της Ευρώπης, που επιμένει να λειτουργεί με λογιστικά κριτήρια, την έχει οδηγήσει στον εξευτελισμό. Και στον αυτο-εξευτελισμό της Ευρώπης τρέχει χωρίς δεύτερη σκέψη να συμμετέχει και η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων διακυβεύοντας πλείστα όσα εθνικά συμφέροντα, για λόγους… ανθρωπισμού, αδιαφορώντας για τις πρωταρχικές της ευθύνες απέναντι στα όσα με απόλυτη σαφήνεια επιτάσσει το (κουρελιασμένο) Σύνταγμα της χώρας, εξασφαλίζοντας όμως την στήριξη της Γερμανίας και μία παράταση στους θώκους εξουσίας με την βοήθεια του Βερολίνου!

Αιχμές στον ευρωπαϊκό Τύπο για το «παζάρι» και τη «συμφωνία της ντροπής»

Με αιχμηρούς τίτλους και αυστηρά σχόλια περιγράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Αναφορές σε απλοϊκές, νομικά και ηθικά αμφισβητήσιμες λύσεις, σε παζάρι, μπίζνες, αλλά και συμφωνία της ντροπής
Με τίτλο «Η Τουρκία ανεβάζει το ποντάρισμα απέναντι στην ΕΕ» η γαλλική Monde, τονίζει ότι η Άγκυρα «έκανε την έκπληξη βάζοντας στο τραπέζι σειρά προτάσεων αλλά και απαιτήσεων στους απελπισμένους για μία λύση».
«Από θέση ισχύος, η Άγκυρα ανέβασε το τίμημα» τονίζει, επισημαίνοντας επίσης επιφυλάξεις για το αν είναι νόμιμες και εφαρμόσιμες οι υπόλοιπες προτάσεις: «Να ξαναστείλουμε πρόσφυγες στην Τουρκία γιατί, για να τους ξαναπάρουμε;» ρωτά χαρακτηριστικά διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, προφανώς σε σχέση με το «ένας προν έναν».

«Νομικά και ηθικά αμφισβητήσιμη λύση»

Ο βρετανικός Guardian σημειώνει επίσης πως το σχεδιάγραμμα συμφωνίας στηρίζεται στην πρόταση για «έναν προς έναν». Τονίζοντας ότι πρόκειται για «απλοϊκή λύση», υποστηρίζει πως είναι και νομικά και ηθικά αμφισβητήσιμη. Στην πράξη ενθαρρύνει τόσο τα ταξίδια στο Αιγαίο όσο και αποθαρρύνει την Τουρκία από προσπάθειες αναχαίτισης, σχολιάζει.
Οι τελικοί όροι είναι ακόμη υπό κατάρτιση, όμως η εφημερίδα εκτιμά ότι η Άγκυρα θα έπρεπε παράλληλα να υπογράψει συμφωνίες επαναπροώθησης με τις χώρες προέλευσης των μη Σύρων, «κάτι που θα χρειαστεί χρόνο… και στο ενδιάμεσο, όλο και περισσότεροι θα φτάνουν στην Ελλάδα και, αν το σχέδιο Τουσκ για τα σύνορα της ΠΓΔΜ μείνει, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με δυστοπικό εφιάλτη».

«Η Άγκυρα παζαρεύει»

Με τίτλο «Η Άγκυρα παραζαρεύει την τιμή», η γερμανική FAZ τονίζει ότι «ο τούρκος πρωθυπουργός εμφανίζεται σίγουρος για τη νίκη του και, γνωρίζοντας πως η ΕΕ εξαρτάται από τη βοήθεια της Άγκυρας, ανεβάζει στα ύψη το τίμημα για τη δισφάλιση των συνόρων».

«Η λίστα όσων θέλει η Τουρκία μεγάλωσε» σχολιάζει η εφημερίδα, σημειώνοντας επίσης ότι ο Νταβούτογλου δεν είχε κάνει προσερχόμενος καν αναφορά σε «προνομιακή σχέση» με την ΕΕ αλλά για «ένταξη».

Μπίζνες και αδιέξοδο Αιγαίο
Παρόμοια και η οπτική της Sueddeutsche Zeitung με τίτλο: «Η Τουρκία απαιτεί πολλά, και είναι έτοιμη δώσει πολλά». Το ζήτημα της συμφωνίας με την Τουρκία, υποστηρίζει, δεν «επιδέχεται ηθική επιχειρηματολογία, αλλά πραγματιστική, αν λειτουργεί και αν πείθει».

«Όταν μιλά κανείς για επικείμενη υπέρβαση στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, πρόκειται για business» γράφει χαρακτηριστικά. «Η δέσμευση επαναναπροώθησης παράτυπων μεταναστών δημιουργεί νέα δεδομένα, μπορεί να πετύχει αυτό που μέχρι πρότινος στάθηκε ανέφικτο, δηλαδή να πειστούν οι μετανάστες πως ο δρόμος του Αιγαίου δεν οδηγεί πουθενά» εξηγεί.

«Η συμφωνία της ντροπής»
Πιο αιχμηρός ο τίτλος της ισπανικής El Pais: «Η συμφωνία της ντροπής». Όπως τονίζεται στο κεντρικό άρθρο, «η Ευρώπη αρνείται τον ίδιο της τον εαυτό και καθιστά εξωτερικό το πρόβλημα της μετανάστευσης, με δέλεαρ την τουρκική ένταξη».
«Μην μπορώντας και μην θέλοντας να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση, η ΕΕ αποφάσισε να την παρακάμψει και να την «εξωτερικοποιήσει»» υποστηρίζει.
«Το μεγάλο παράδοξο είναι ότι η Άγκυρα προχωρά τις ενταξιακές της επιδιώξεις ακριβώς την ώρα που οπισθοχωρεί περισσότερο από τα δημοκρατικά κεκτημένα» υπογραμμίζει, υποστηρίζοντας πως «η Ευρώπη κάνει παραχωρήσεις σε μία αυταρχική ηγεσία, προσφέρει ελπίδες στο σουλτανάτο του Ερντογάν ενώ ο τούρκος «πατριάρχης» χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης τους πρόσφυγες, καταχράται την εξουσία του, πνίγει την ελευθερία έκφρασης και καταπατά το κοσμικό κράτος».

Πολιτική ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα;

Στα της Ελλάδας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, γνωστός και ως «φωτισμένη συνείδηση» σύμφωνα με δημοσιογράφους, πρόσφατα είπε: «Χιλιάδες μετανάστες θα εγκλωβιστούν εδώ». Ο εγκλωβισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι χιλιάδες λαθρομετανάστες που δεν είναι Σύριοι, ή που δεν υποδύονται ότι είναι Σύριοι, έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως τον υπ’ αριθμόν ένα προορισμό τους. Για να καταλάβει κανείς πόσο δημοφιλής έχει γίνει η Ελλάδα, τον Οκτώβριο από τους 218.000 μετανάστες που μπήκαν στην Ευρώπη, οι 210.000 επέλεξαν την Ελλάδα, δηλαδή το 96%. 
Αυτή η δημοφιλία της Ελλάδας οφείλεται στην απόφαση της κυβέρνησης των Τσίπρα-Καμμένου τον Φεβρουάριο του 2015 να κλείσει τα κέντρα φύλαξης και να δίνει αυτομάτως σ’ όποιον μπαίνει στην Ελλάδα εξάμηνη άδεια παραμονής που μπορεί να ανανεώνεται στο διηνεκές. Μάλιστα, αν θέλει θα μπορεί να πάρει και την Ελληνική ιθαγένεια και να γίνει και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όχι;

Όταν μιλούν οι αριθμοί

Οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα το 2010 αριθμούσαν 500.000 και έως το 2015 είχαν αυξηθεί σε 610.000 (αύξηση 20%), ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που αποτελείται από τους γηγενείς Έλληνες μουσουλμάνους, αριθμούσε 114.000. 
Η πρόσφατη αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας, που σημαδεύτηκε από τη θέσπιση νέων ελαστικών κριτηρίων απονομής της ελληνικής υπηκοότητας, σε συνδυασμό με την απόφαση της κατάργησης της Αμυγδαλέζας τον Φεβρουάριο 2015, ήταν όπως αποδείχθηκε εγκληματική. 
Αν συνεχισθεί αυτή η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, τότε η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας είναι απλά θέμα χρόνου, χωρίς αυτό να αποτελεί συνωμοσιολογία αλλά ρεαλιστική εκτίμηση.

Και κανείς δεν σκέφτεται το μετά…

Κάποιοι λένε πως η Μέρκελ έφταιξε με τις δηλώσεις της. Ναι, αλλά η Μέρκελ δεν έχει θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, ούτε η Μέρκελ μπορεί να ορίζει – διατάζει το πώς θα κινηθεί η ελληνική πολιτική απέναντι σε έναν εν εξελίξει κίνδυνο της εσωτερικής ασφάλειας της Ελλάδας (όλως παραδόξως και της Ευρώπης, όπως συνομολογούν και οι ευρωπαίοι «ανθρωπιστές»). Δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να φροντίζει τα συμφέροντα του δικού της κράτους και των δικών της πολιτών. 

Το πρόβλημα με τους πρόσφυγες δεν είναι το "τώρα". Τώρα πηγαινοέρχονται για να βρουν ανοιχτά σύνορα. Το πρόβλημα θα είναι το "μετά", όταν καταλάβουν ότι θα μείνουν εδώ. Με τις ανοιχτές δομές η χώρα θα γίνει ένα ξέφραγκο αμπέλι. Οι μόνες δουλειές θα είναι φύλακας ή γιατρός σε χοτ σποτ. 
Η Τουρκία φυσικά δεν θα πάρει ούτε έναν πίσω εφόσον παραδοσιακά δεν σεβάστηκε ποτέ καμία συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα της δώσει φυσικά τόσα λεφτά, αλλά το πρόβλημα θα παραμείνει στη χώρα. Όταν τα τζαμιά πολλαπλασιαστούν, απλά θα είναι πολύ αργά για όλους…

Όταν υποκύψεις μία φορά σε εκβιασμό, τότε…

Εν κατακλείδι, ας μάθουν και οι "Αντιπρόσωποί" μας ότι πρέπει να σκέπτονται τις συνέπειες των λόγων τους πριν ανοίξουν το στόμα τους (ή άλλη τρύπα). Ναι είναι υπεύθυνη η κυρά Τασία και οι γελωτοποιοί που απαρτίζουν το τσίρκο που λέγεται κυβέρνηση. Όταν δηλώνει δημόσια η αρχή μιας χώρας ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά και στέλνεις ανοιχτή πρόσκληση σε όλους της γης τους κολασμένους να έρθουν στη χώρα εσύ φταις, όσο κι αν προσπαθείς να μεταβιβάσεις τις ευθύνες σου σε άλλους, όσο και αν προσπαθείς να πείσεις πως «η διαχείριση των ‘προσφύγων’ δεν αποτελεί μπίζνα» και πως καμία σχέση δεν έχεις με συμφέροντα ΜΚΟ, με διακινητές που πλουτίζουν από τα ανοιχτά σου σύνορα, με επιχειρηματίες που τρίβουν τα χέρια τους από συμφωνίες μεταφοράς των «προσφύγων» και από άλλους που περιμένουν την υλοποίηση του ήδη υπάρχοντος (επί Σαμαρά) νόμου, που θέλει τους πρόσφυγες να μετατρέπονται σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για να μην κάθονται άπραγοι κι επειδή «η χαρά είναι εργασία», όπως διαφήμιζαν και οι πύλες εισόδου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – εξόντωσης που είχαν στήσει οι ναζί…

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί πως η συμφωνία της Ευρώπης για αμοιβή της Τουρκίας στην χρήση της… κάνουλας ροής «προσφυγικών ροών» αφορά και την Ελλάδα, αφού η χώρα μας θα κληθεί να συμβάλει στο χρηματικό ποσό εξαγοράς της Τουρκίας… Δηλαδή, θα πληρώνουμε την Τουρκία επειδή θα μας στέλνει λαθρομετανάστες με… ρέγουλα. Και ενδεχομένως να κληθούμε να την πληρώσουμε πολλά περισσότερα όποτε θα «χάνει τον ρυθμό» και θα αυξάνονται οι ανθρώπινες ροές λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Κάποιοι έχουν ξεχάσει πως «εάν υποκύψεις μία φορά σε έναν εκβιασμό τότε θα υποκύψεις σε όλους τους εκβιασμούς που θα σου γίνουν στο μέλλον. Εκτός και εάν αποφασίσεις να «τελειώσεις» οριστικά με τον εκβιαστή…». 
Ας είναι πολύ προσεκτικός ο Τσίπρας sto τι θα υπογράψει, γιατί εδώ δεν πρόκειται ούτε για νόμισμα, ούτε για συντάξεις, ούτε για χρέος. Εδώ πρόκειται για την ύπαρξη της χώρας ως συντεταγμένου κράτους. Και ας έχει υπόψη τόσο αυτός όσο και η παρέα του πως τις ευθύνες δεν θα τις αποδώσει ο ιστορικός του μέλλοντος, ούτε θα τιμωρηθεί επί της κάλπης…

Τέλος, ως υστερόγραφο ας κατατεθεί και μία απλή ερώτηση που δεν κάνει κανείς δημοσιογράφος και που δεν κατατίθεται σε κανένα φόρουμ αποφάσεων: Τους Έλληνες πολίτες τους σκέφτεται κανείς; Το τι θα συμβεί στην Ελλάδα, μετά από όλα αυτά ενδιαφέρει κανέναν; Ή μήπως, χώρα και πολίτες έχουν ήδη προγραφεί;
Επίσης, για όσους θα βρούνε τον τίτλο ρατσιστικό, θα τους παρακαλούσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους... 






















http://kostasxan.blogspot.gr/2016/03/blog-post_581.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου