Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η ΕΛ.ΑΣ. βγάζει τώρα διαταγές (!) για να προστατεύσει γυναίκες -πρόσφυγες από βιασμούς

Η ΕΛ.ΑΣ βγάζει τώρα διαταγές (!) για να προστατεύσει γυναίκες -πρόσφυγες από βιασμούς

Αυξάνονται τα κρούσματα βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες που εγκατέλειψαν μόνες τους ή με τα παιδιά τους τις χώρες καταγωγής τους - Πληροφορίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις, χωρίς αντίστοιχες αναφορές στην Αστυνομία

Μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών βιασμών, σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών προσφύγων λαμβάνει η Αστυνομία, ύστερα από τη διαπίστωση ότι αυξάνονται τα κρούσματα βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες που εγκατέλειψαν μόνες τους ή με τα παιδιά τους τις χώρες καταγωγής τους.

Αυτό αποκαλύπτει διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η οποία εκδόθηκε στις 22 Μαρτίου 2016 και έχει θέμα την «ετοιμότητα για την προστασία των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων».

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, καθώς αξιωματικοί της Αστυνομίας και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων συγκλίνουν στο ότι «οι γυναίκες πρόσφυγες δεν καταγγέλλουν τα σε βάρος τους περιστατικά διότι η κουλτούρα στις χώρες τους είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την ισότητα των δύο φύλων, με αποτέλεσμα να κερδίζουν ο φόβος και η τρομοκρατία».

Στην Ελλάδα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν λάβει χώρα σεξουαλικές κακοποιήσεις, χωρίς όμως να υφίστανται αντίστοιχες αναφορές στην Αστυνομία, αναφέρει το ρεπορτάζ.

http://www.protothema.gr/greece/article/566188/elas-diatagi-gia-prostasia-gunaikon-prosfugon-apo-viasmous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου