Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«Εξαφανίζονται» τα χοιρινά λουκάνικα στη Γερμανία λόγω μεταναστών

Καντίνες, παιδικοί σταθμοί και σχολεία σταματούν να προσφέρουν χοιρινά λουκάνικα και μπέικον προκειμένου να μην προσβάλουν τα αισθήματα των νεοεισερχόμενων μουσουλμάνων

Μπορεί η Γερμανία να φημίζεται για τα λουκάνικα της, ωστόσο, όσο παράξενο κι αν φαντάζει, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα καταστήματα αποφασίζουν να τα βγάλουν από τα μενού τους και ο λόγος είναι οι μετανάστες.

Κι όμως, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, όλο και περισσότερες καντίνες, παιδικοί σταθμοί και σχολεία σταματούν να προσφέρουν χοιρινά λουκάνικα και μπέικον προκειμένου να μην προσβάλουν τα αισθήματα των νεοεισερχόμενων μουσουλμάνων στην χώρα.

Το θέμα έχει προκαλέσει ένταση στη Γερμανία με τα μέλη του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ να προσπαθούν τώρα να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν στα μενού το χοιρινό, επιμένοντας ότι αποτελεί κομμάτι της γερμανικής κουλτούρας.

Ο εκπρόσωπος του CDU, Ντάνιελ Γκιντχέρ, ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα από χοιρινό έχουν εξαφανιστεί από τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και από καντίνες σε όλη την χώρα.

«Η προστασία των μειονοτήτων, ακόμη και για θρησκευτικούς λόγους, δεν πρέπει να σημαίνει ότι η πλειοψηφία περιορίζεται στο να παίρνει ελεύθερα τις αποφασίσεις της», είπε, σημειώνοντας πως «ανοχή σημαίνει επίσης την εκτίμηση άλλων πολιτισμών των τροφίμων και του τρόπου ζωής τους».

http://www.protothema.gr/world/article/559254/exafanizodai-ta-hoirina-loukanika-sti-germania-logo-metanaston/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου