Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τζιχαντιστές: Εκτέλεσαν 1.500 ανθρώπους σε πέντε μήνες στη Συρία

Τζιχαντιστές: Εκτέλεσαν 1.500 ανθρώπους σε πέντε μήνες στη Συρία

Και προειδοποίησαν ότι θα αρχίσουν να εκτελούν Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν ομήρους, αν δεν ανακληθούν οι καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε ισλαμιστές 

Σχεδόν 1.500 ανθρώπους έχει εκτελέσει σε διάστημα πέντε μηνών στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής, το Παρατηρητήριο έχει καταμετρήσει 1.429 ανθρώπους που έχουν εκτελεστεί από το ΙΚ μετά την ανακοίνωση για την ίδρυση του χαλιφάτου του τον Ιούνιο, διευκρίνισε ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Μάλιστα, μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν μαζικά ή αποκεφαλίστηκαν από το ΙΚ, οι 879 ήταν άμαχοι, εκ των οποίων οι 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ, μια μεγάλη σουνιτική φυλή στη Ντέιρ αλ Ζορ, μια πετρελαιοπαραγωγική επαρχία της Συρίας όπου πολλοί κάτοικοι εξεγέρθηκαν εναντίον των τζιχαντιστών.

Η φυλή είχε ξεσηκωθεί στα τέλη του Ιουλίου εναντίον του ΙΚ, μετά την παραβίαση μιας συμφωνίας ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα: τα μέλη των Σαϊτάτ είχαν υποσχεθεί πως δεν επρόκειτο να αντιταχθούν στους τζιχαντιστές, εάν αυτοί δεν στοχοθετούσαν μέλη της φυλής.

Επίσης, 63 άνθρωποι που εκτελέστηκαν ανήκαν σε άλλες ομάδες των Σύρων εξεγερμένων ή στο Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αριθμός των Σύρων στρατιωτών που έχουν εκτελεστεί από το ΙΚ ανέρχεται σε 483, ενώ η οργάνωση έχει εκτελέσει και τέσσερα μέλη της που κατηγορούνταν για διαφθορά.

Κι όλα αυτά, ενώ οι τζιχαντιστές προειδοποίησαν σήμερα ότι θα αρχίσουν να εκτελούν Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν ομήρους, αν δεν ανακληθούν οι καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε ισλαμιστές αντάρτες.

«Το Ισλαμικό Κράτος θα αρχίσει να εκτελεί στρατιώτες μέσα σε δύο ώρες, αν δεν ανασταλούν οι καταδίκες εναντίον κρατούμενων», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Future Television ο Ιμπραχίμ Μγέιτ, αδελφός ενός από τους επτά Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς από την μεθοριακή πόλη Άρσαλ που κρατούνται από τους τζιχαντιστές.

Σημειώνεται ότι συνολικά 24 στρατιώτες και αστυνομικοί εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από το ΙΚ και το Μέτωπο αλ Νόσρα, αφού αιχμαλωτίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων τον Αύγουστο. Τρεις στρατιώτες έχουν ήδη εκτελεστεί και επτά άλλοι, κυρίως σουνίτες από τον βόρειο Λίβανο, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

http://www.protothema.gr/world/article/427208/tzihadistes-ektelesan-1500-anthropous-se-pede-mines-sti-suria-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου