Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μάχες Κούρδων με “επαναστάτες” στη Συρία. Εάν αρχίσει αραβο-κουρδικός πόλεμος, ξεχάστε την επανάσταση!


Ξεκίνησαν συγκρούσεις Κούρδων με αντικαθεστωτικούς, άρα στο παιχνίδι είναι πλέον φανερά 3 και από πίσω…23. Τι επιδιώξεις έχουν οι Κούρδοι στην περιοχή; 
Διαβάστε τι είπε ο ηγέτης του SIHP…


Αντιπολιτευόμενοι του Άσαντ συγκρούονται στην πόλη Χαλέπι της Συρίας με την πτέρυγα του ΠΚΚ-Συρίας που είναι γνωστή ως PYD
Παρά την ανακωχή που είχε ανακοινωθεί λόγω του Κουρμπάν Μπαϊράμ, οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των αντικαθεστωτικών δεν σταμάτησαν. Η δε σύγκρουση στο Χαλέπι με την πτέρυγα του ΠΚΚ στη Συρία που είναι γνωστή ως PYD δείχνει ότι μπορεί να ανοίγεται ένα νέο μέτωπο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SİHG) ανακοίνωσε πως ένοπλοι αντικαθεστωτικοί συγκρούστηκαν στην συνοικία Εσρεφίγιε στο Χαλέπι με το PYD.
To SİHG ανακοίνωσε πως στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν 30 Κούρδοι και Άραβες, 22 εκ των οποίων ήταν μαχητές των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, την Πέμπτη 200 αντικαθεστωτικοί επ΄ευκαιρία του Μπαϊραμιού ήρθαν στην συνοικία Εσρεφίγιε που ελέγχεται από το PYD. Οι συγκρούσεις ήταν ανάμεσα στους μαχητές αυτούς και τις ένοπλες κουρδικές ομάδες, ενώ αναφέρεται πως εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν και αιχμάλωτοι.
Το μέλος της ηγεσίας του SIHG Ραμί Αμπντουλραχμάν σε δήλωση που έκανε στο AFP είπε :
Στο Χαλέπι υπάρχουν 100 χιλιάδες Κούρδοι έτοιμοι να πολεμήσουν. Εάν αρχίσει πραγματικά Αραβο-Κουρδικός πόλεμος, τότε ξεχάστε την επανάσταση, ο Άσαντ θα μείνει¨.
Εφ. Ραντικάλ 28/10/2012
Μετάφραση από http://tourkikanea.gr/2012/10/suriey/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου