Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Γιατί δεν φτιάχνει τους οίκους αλληλεγγύης μεταναστών στη Τουρκία ο κ. Σόρος;


Από zcode.info
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο περίφημος George Soros προτιμάει να φτιάξει στην Ελλάδα οίκους αλληλεγγύης μεταναστών αντί στη Τουρκία, προκαλώντας την αντίδραση πολλών Ελλήνων πολιτών, που βλέπουν τη δημιουργία τέτοιων οίκων στην Ελλάδα σαν πόλους έλξης μεταναστών.
Πρόταση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών στην Ελλάδα, παρουσίασε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής George Soros στην συνάντηση του “Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης”, που διοργανώνει το Ινστιτούτο για τη Διακυβέρνηση της Ευρώπης* του επιχειρηματία Nicola Megrievστο Βερολίνο. Ο George Soros προτείνει τη δημιουργία “οίκων αλληλεγγύης” σε άδεια δημόσια κτίρια, που θα χρηματοδοτηθούν από ιδρύματα όπως το δικό του. “Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα του ασύλου έχει καταρρεύσει και η Ελλάδα, στην κατάσταση που
βρίσκεται, δεν μπορεί να βοηθήσει” είπε χαρακτηριστικά.
Είναι εμφανές, ότι ο κ.Soros είναι φιλέλληνας. Έχω όμως την εξής απορία. Αφού οι μετανάστες έρχονται από τη Τουρκία γιατί ο κ.Soros δεν κάνει εκεί τα ιδρύματα αυτά και τις ΕΟΖ που είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος επικροτεί αντί στην Ελλάδα, αφού εκεί θα στοιχίσουν και φτηνότερα και σε μίζες και σε εγκαταστάσεις; Aν γίνει αυτό, τότε οι παράνομοι μετανάστες κατά χιλιάδες θα επιστρέψουν στη Τουρκία και η Ελλάδα θα ανασάνει.
Η παρουσία των παράνομων μεταναστών δεν έχει να κάνει με το διεθνισμό αυτό καθεαυτό αλλά με την ανοχή και τα όρια αντοχής μιας πολιτείας να απορροφήσει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς κραδασμούς λόγω της ενδογενούς ικανότητας της πληθώρας των μεταναστών να μη δύνανται να προσφέρουν τίποτα στην Ελληνική οικονομία, να απομυζούν τα ελάχιστα οικονομικά διαθέσιμα και να δημιουργούν προβλήματα εθνικής ασφάλειας.
Αν ήθελε ο κ.Soros να βοηθήσει την Ελλάδα, αφού “λεφτά υπάρχουν” για κοινωφελείς σκοπούς από τις MKO του, ας δημιουργήσει μονάδες παραγωγής για τους Έλληνες πολίτες και να αφήσει η πολιτεία να διαχειρισθεί το πρόβλημα από τα κέρδη της οικονομίας, όταν αυτά προκύψουν. Αν ο κάθε ένας που έχει ΜΚΟ παρεμβαίνει για να βοηθήσει μια χώρα, τότε υποκαθιστά με τη προσφορά του τον πολιτικό λόγο και τη δράση μιας πολιτείας.
Φαντάζομαι ότι απόψεις σαν αυτή του κ.Soros θα εύρισκαν ευήκοα ώτα σε κάποια κόμματα αλλά σίγουρα θα δημιουργούσαν αιτία πολιτικού διχασμού στη χώρα. Αυτό επιδιώκει;
Απάντηση σε αυτό μπορεί να προκύψει με βάση τη θεωρία των πιθανοτήτων. Οι πιθανότητες εξαρτώνται από τις συνθήκες. Αν ένας πολιτικός αλλάξει τις συνθήκες τότε και οι προτάσεις του κ. Soros θα είναι άλλες. Φοβάμαι όμως ότι αυτό ενώ είναι εκτός της Ελληνικής πραγματικότητας παρότι δεν είναι θεωρητικά εκτός των πιθανόν δυνατοτήτων ή πολιτικών επιλογών.
Oπως ξέρετε όλοι και ελπίζω να αντιλαμβάνεστε οι περισσότεροι, το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής πολιτείας είναι η κακή λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αν ήξερα τον κ.Soros θα του πρότεινα να δημιουργήσει στην Ελλάδα “Βραβεία Καλής Λειτουργίας” για Έλληνες Δικαστές (bonusπαραγωγικότητας). Ας τα πει “Βραβεία Αριστείας”. Θα τους αρέσει…
Σας κορόιδεψα… Και αυτό θα ήταν παρέμβαση και μάλιστα στη Δικαιοσύνη. Κάθε “Βραβείο” είναι παρέμβαση…
Ξυπνήστε ρε.
* Αυτά τα συνέδρια θυμίζουν την Ελληνική παροιμία, “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει” . Άλλαξαν όμως οι εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου