Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Al Arabiya: "Ρωσικό πλοίο με όπλα οδεύει για Συρία"


Ρωσικό φορτηγό πλοίο με όπλα κατευθύνεται προς τη Συρία και αναμένεται να φτάσει σε ένα συριακό λιμάνι αυτό το Σαββατοκύριακο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ενώ την είδηση αυτή χαρακτήρισαν αξιόπιστη δυτικοί διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν προτείνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο όπλων και άλλες κυρώσεις στη Συρία μετά την καταστολή των διαδηλώσεων των αντιπολιτευόμενων που θέλουν την εκδίωξη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

Ωστόσο η Ρωσία, με την υποστήριξη της Κίνας, η οποία έχει επίσης δικαίωμα άσκησης βέτο, έχει εμποδίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει κυρώσεις στη Συρία και αρνείται επίσης να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Δαμασκό.

"Το Αλ Αραμπίγια ενημερώθηκε ότι ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο που μεταφέρει μεγάλη ποσότητα όπλων σκοπεύει να ξεφορτώσει το φορτίο του στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς", ανέφερε το δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Το πλοίο αναχώρησε από ρωσικό λιμάνι στις 6 Μαΐου, διευκρινίζει και προσθέτει επικαλούμενο "δυτική πηγή" ότι θα αγκυροβολήσει αύριο στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

"Το πλοίο προσπαθεί να αποκρύψει τον τελικό του προορισμό με ύποπτο τρόπο", επισημαίνει το Αλ Αραμπίγια.

Δυτικοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αξιόπιστες.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για πλοίο με όπλα που να κατευθύνεται προς την Ταρτούς και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νάλαντ δήλωσε σε ερώτηση που της έγινε για την είδηση αυτή του Αλ Αραμπίγια ότι δεν την έχει δει. "Δεν έχω δει αυτό το δημοσίευμα", είπε. "Γνωρίζετε πόσο πολύ πιστεύουμε ότι καμία χώρα δεν θα πρέπει να παραδίδει τώρα όπλα στο καθεστώς Άσαντ", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου