Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ισλαμιστές απευθύνουν απειλές θανάτου κατά του Wilders σε πλατεία του Άμστερνταμ και η αστυνομία συλλαμβάνει έναν... περαστικό!


Ο Robert Flos, δημοτικός σύμβουλος του Άμστερνταμ με το κόμμα ‘VVD’ του Geert Wilders ("Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία", στα ολλανδικά: "Volkspartij voorVrijheid en Democratie"), επέκρινε την ολλανδική αστυνομία για τον τρόπο που χειρίστηκε ένα καθαρό περιστατικό «ρητορικής μίσους» στην πλατεία Dam, την Παρασκευή. Σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι AT5, ο σύμβουλος ανέφερε ότι η αστυνομία απέτυχε να συλλάβει τους ομιλητές της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης "Sharia4Holland", οι οποίοι απηύθυναν απειλές θανάτου κατά του αρχηγού του VVD Geert Wilders, αλλά οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν… περαστικό ο οποίος προσπάθησε να πιάσει συζήτηση με τους ισλαμιστές.

Ο κ. Flos επισημαίνει ότι η πραγματοποίηση απειλών κατά της ζωής αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ο περαστικός απομακρύνθηκε βίαια από την περιοχή. Ο σύμβουλος είπε στο AT5 ότι ήταν σοκαρισμένος, που ένα «μήνυμα μισαλλοδοξίας μπορεί να εκφωνηθεί ακόμη και δίπλα στο μνημείο της ελευθερίας μας».

Ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο της πόλης Eberhard van der Laan. Ο ομιλητής της "Sharia4Holland" αποκάλεσε τον Wilders "αυτό το σκυλί των Ρωμαίων", τον οποίο θα κανονίσουμε όταν η Ολλανδία γίνει ισλαμικό κράτος. Προειδοποίησε επίσης ότι θα πρέπει να πάρει μαθήματα από "την περίπτωση του Theo van Gogh'' (ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια από μουσουλμάνο, γιατί «πρόσβαλε το Ισλάμ»).

Η εισαγγελία και η αστυνομία ερευνούν τα σχόλια που έγιναν από τα μέλη της Sharia4Holland, που θέλουν να επιβάλουν τον νόμο της Σαρία, του ισλαμικού νόμου, στην Ολλανδία. Σύμφωνα με ειδικούς, το κίνημα στην Ολλανδία είναι πολύ μικρό με μόνο περίπου δώδεκα μέλη και μάλιστα, ριζοσπαστικοί ιμάμηδες δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτό. Η Sharia4Holland είναι έναπαρακλάδι της Sharia4Belgium

Τελικά, σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα, η αστυνομία συνέλαβε ένα 29χρονο για τις απειλές εναντίον του βουλευτή Geert Wilders.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (όπου μπορείτε να δείτε και το βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου