Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παράξενη καταστροφή χριστιανικού νεκροταφείου στην Ίμβρο


Πάγιες πρακτικές φαίνεται πως ακολουθεί η Άγκυρα, σε μία προσπάθεια να παρασύρει και να εκμεταλλευτεί την χρονική συγκυρία, μέσω της οποίας είναι δυνατόν να "στριμώξει" την με όχι και τόσο καλές "άμυνες" Αθήνα.
Μόλις προχθές διέρρευσε (από τον τουρκικό τύπο) το "κυνήγι Ελληνίδας πράκτορα" που έκλεψε στρατιωτικά μυστικά από την Τουρκία. Ένας φόνος (εικάζεται πως έγινε για προσωπικές διαφορές) χριστιανού από μουσουλμάνο (Ρομά) στην Κομοτηνή, παρ' ολίγο να δημιουργήσει ένταση στην Ροδόπη, αλλά ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές.
Τώρα, στόχος πρωτοφανών βανδαλισμών έγινε το ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου. Άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν 78 τάφους στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο της Παναγίας, στη χώρα του νησιού.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια που σημειώνεται τέτοιας έκτασης επίθεση με στόχο την ελληνική κοινότητα της Ίμβρου.
Οι καταστροφές σημειώθηκαν την 29η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία για την επέτειο της ανακήρυξης της Δημοκρατίας το 1923.
Οι τουρκικές Αρχές διενήργησαν αυτοψία στο χώρο του νεκροταφείου προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των καταστροφών.
Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν μέσω του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών οι απόδημοι Ίμβριοι, δηλώνουν συγκλονισμένοι και ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Φυσικά, (όπως όλως τυχαίως πάντα συμβαίνει σε τέτοια "γεγονότα") αναμένεται κάποια "αντίστοιχη δράση" κι εντός της Ελλάδας, που θα "φανεί" πως έγινε από φανατικούς Έλληνες εθνικιστές... Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να "γεννήσουν" πολλά και διάφορα, αφού είναι πεποίθηση (και δίκαια συμβαίνει αυτό) της τουρκικής πλευράς, πως η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινότατη θέση (και όχι μόνο στα οικονομικά)...



http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_2878.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου