Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

«Αν δεν με ψηφίσετε, θα καταστρέψω τη χώρα μέσω της αποσταθεροποίησης των εθνικών εκλογών»!

Μετά τη διακαναλική, το σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει πια ρίξει εντελώς τις μάσκες και δείχνει σε όλους ποιο είναι το πραγματικό του πρόσωπο: Ένα σύστημα διαιώνισης της εξουσίας, χωρίς να νοιάζεται για την τύχη και το αύριο της χώρας.
Κι αυτό είναι πολύ φανερό, όταν ο εκβιασμός της χώρας με τη διενέργεια εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που «τολμήσουμε» να καταψηφίσουμε τον ΓΑΠ στις περιφερειακές, δεν συνίσταται καθαυτός στη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Αυτό που αποτελεί την ουσία του εκβιασμού, συμπυκνώνεται η ακόλουθη δήλωση Πεταλωτή σχετικά με τα spreads: «Είναι αυτονόητο και ευνόητο ότι όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, θα υπάρχει και άνοδος στα spreads». Με άλλα λόγια: «Αν δεν με ψηφίσετε, θα καταστρέψω τη χώρα μέσω της αποσταθεροποίησης των εθνικών εκλογών»! Και θα είναι βέβαια καθαρά αυτοί που θα την καταστρέψουν, διότι την αποσταθεροποίηση, μέσω εθνικών εκλογών, δεν θα την προκαλέσει η αντιπολίτευση, αλλά καθαρά και με δική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση!
Εμείς εδώ στο antinews δεν χρειαζόμασταν βέβαια αυτόν τον ανοικτό εκβιασμό κατά της χώρας για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση. Ελπίζουμε, τώρα πια, να καταλάβουν και όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας, με τι είδους αδίστακτους τύπους έχουμε να κάνουμε στην κυβέρνηση…
Αν όμως επιμένουμε ξανά στο καίριο αυτό θέμα, δεν είναι για να δείξουμε το ποιόν της κυβέρνησης ΓΑΠ, αλλά για να θέσουμε το ερώτημα «πρέπει ή όχι να ζητήσει εκλογές η ΝΔ» στη σωστή του βάση: Στη βάση δηλαδή της απόλυτης έλλειψης οποιουδήποτε φραγμού, ηθικού, πολιτικού, εθνικού ή άλλου, στην πλευρά του πολιτικού αντιπάλου…
Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι μόνον να νικηθεί ο Παπανδρέου. Το πρόβλημα είναι να νικηθεί ο Παπανδρέου, χωρίς να γίνει ουσιώδης ζημιά στη χώρα. Πράγμα σημαντικό για το Σαμαρά, o οποίος σε κάθε περίπτωση είναι λογικό να μην θέλει αύριο να κυβερνήσει μια χώρα που θα είναι συνοθύλευμα ανθρώπινων και υλικών ερειπίων…
Με βάση τα παραπάνω, τα υπέρ και τα κατά του ερωτήματος, αν πρέπει να ζητήσει ή όχι εθνικές εκλογές η ΝΔ, σχηματοποιούνται ως εξής.
Τα υπέρ του να ζητήσει εθνικές εκλογές:
1. Εκπέμπει δυνατά και πειστικά το μήνυμα ότι η ΝΔ είναι πραγματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση ΓΑΠ.
2. Βοηθάει τη δημοσκοπική άνοδο της ΝΔ, καθώς θα πείσει περισσότερο κόσμο (ειδικά από τους Νεοδημοκράτες) ότι υπάρχει προοπτική στο να στηριχθεί η ΝΔ.
3. Κλείνει το στόμα όσων λένε ότι η ΝΔ θέλει να βγάλει ο ΓΑΠ τα κάστανα από τη φωτιά, με όσα δύσκολα μέτρα ενδέχεται να πρέπει να ληφθούν.
Τα υπέρ του να μην ζητήσει εθνικές εκλογές:
1. Αποφεύγει την παγίδα που επιχειρεί να του στήσει το σύστημα ΓΑΠ-ΜΜΕ-ΔΝΤ, ότι τάχα η αντιπολιτευτική ρητορική είναι που «καταστρέφει τη χώρα».
2. Στηρίζει ουσιαστικά την οικονομική προοπτική και τη σταθερότητα της χώρας, καθώς διευκολύνει καίρια την κυβερνησιμότητά της. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στο πρωτοφανές φαινόμενο, ο Σαμαράς, αν και αντιπολίτευση, να φέρεται πιο υπεύθυνα απέναντι στη χώρα από την κυβέρνηση!
3. Η πάροδος του χρόνου ενισχύει τα διαλυτικά φαινόμενα μέσα στην «καρδιά» και στην «ψυχή» του ΠΑΣΟΚ και οδηγεί, σταδιακά αλλά ταχέως, σε οριστική αποδόμηση του μύθου του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και μεταξύ των πιο πιστών οπαδών του. Η διάλυση του μύθου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και προϋπόθεση για την επερχόμενη πολιτική ηγεμονία του Σαμαρά και την πραγματική έναρξη της «Νέας Μεταπολίτευσης».
Στα παραπάνω, πρέπει να συνυπολογίζεται σε κάθε περίπτωση και το εξής:
Το σίγουρο είναι ότι, και να ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς, αυτό καθόλου δεν θα επιταχύνει την αποχώρηση της καταστροφικής κυβέρνησης ΓΑΠ από την εξουσία, εφόσον η ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει εκλογές. Όσοι λένε ότι πρέπει η ΝΔ να ζητήσει εκλογές για να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο ΓΑΠ, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν: Το να νιώσουμε καλύτερα ψυχολογικά, δεν σημαίνει ότι αυτό θα μετουσιωθεί και σε όρους πραγματικότητας!
Η παράθεση πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων καταλήγει, με λίγα λόγια, στο ότι το αίτημα για εκλογές θα δώσει εκλογική και δημοσκοπική ώθηση στη ΝΔ, αυξάνοντας τη συσπείρωση των Νεοδημοκρατών, ενώ το μη-αίτημα θα δώσει πιο μακροπρόθεσμα οφέλη.
Υπάρχει τρόπος να κρατηθεί και η πίτα ολόκληρη, και ο σκύλος χορτάτος;
Ίσως και να υπάρχει. Μερικές σκέψεις:
Το ζητούμενο είναι, η ΝΔ να βοηθηθεί δημοσκοπικά και εκλογικά, πείθοντας τον κόσμο ότιπράγματι θέλει να αναλάβει την εξουσία και να οδηγήσει η ίδια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση (όπως πράγματι μπορεί να το κάνει, ενώ δεν μπορεί ο ΓΑΠ), χωρίς όμως ταυτόχρονα να ζητήσει η ίδια εκλογές.
Δεν επιτρέπεται η ΝΔ, να εξακολουθήσει να αφήνει να σέρνεται στην κοινή γνώμη η καταστροφική για αυτήν άποψη ότι δήθεν δεν επιθυμεί εκλογές και ότι προτιμάει να κυβερνάει ο ΓΑΠ!
Ένας πολιτικός λόγος – απάντηση στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κινείται στους εξής άξονες:
1. Κάθετη και οργισμένη καταγγελία της ουσίας του πολιτικού εκβιασμού από τον ΓΑΠ, όπως διατυπώθηκε από τον Πεταλωτή στο μοτίβο του «αν δεν με ψηφίσετε θα σας καταστρέψω». Με τίποτα δεν πρέπει να αφήσει η ΝΔ την εξωφρενική αυτή τακτική αναπάντητη, πόσο μάλλον να αφήσει τον ΓΑΠ να χρεώνει την αποσταθεροποίηση στην αντιπολίτευση!
2. Καθαρή και ανοιχτή πρόκληση από το Σαμαρά προς τον ΓΑΠ, να κάνει «αν τολμάει», εθνικές εκλογές, τις οποίες η ΝΔ πρέπει να χαρακτηρίσει καλοδεχούμενες και λυτρωτικές για τον τόπο, αφού θα δώσουν στη ΝΔ την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για έξοδο από το Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, να διευκρινίσει πολύ καθαρά ότι η ίδια η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές, φερόμενη υπεύθυνα και έναντι των θεσμών και έναντι της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας.
3. Να δώσει δημόσια εντολή για να επιταχυνθεί η κατάρτιση ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος, ώστε να εμπεδώσει την αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι και μπορεί και θέλει να κυβερνήσει.
Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι οι αντίπαλοι του Σαμαρά έχουν πεισθεί, μέσα στην αλαζονεία τους, ότι ο Σαμαράς δεν θέλει να κυβερνήσει και ότι οι ίδιοι είναι η μοναδική ελπίδα για τη χώρα! Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η μορφή και το είδος του εξωφρενικού εκβιασμού τους προς τη χώρα. Το πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι τύποι, ότι είναι η μοναδική μας ελπίδα!
Είναι όμως καθήκον του Αντώνη να τους διαψεύσει και να τους δείξει πόσο καλύτερα μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα, σε σχέση με τη δική τους εγκληματική προσέγγιση. Κι αυτό μπορεί κάλλιστα να το πετύχει, χωρίς να ζητήσει εκλογές.
Και τότε θα δούμε πολύ σύντομα τη ΝΔ πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, και μάλιστα με διαφορά!
Επώνυμος
Το βρήκα: εδώ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου