Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Το πολιτικό μας σύστημα δεν εγγυάται σταθερότητα…

Δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, δεν μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια που έχει ανάγκη η χώρα μας.
Δυστυχώς, δίνει τη δυνατότητα στους παντός είδους πολιτικάντηδες να παίζουν παιχνίδια με τις εκλογές και να δημιουργείται συνεχώς μια θεσμική αστάθεια και οικονομική ανασφάλεια, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα προγραμματισμού, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και κυρίως σε επιχειρηματικό, αλλά και σε επίπεδο οικογενειακών προϋπολογισμών.
Αυτό το πολιτικό σύστημα που έχουμε, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς πολιτικούς στο παρελθόν και το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, να οργανώνουν τις αποδράσεις τους, αντί να καθίσουν υποχρεωτικά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τόπου. Οι ίδιοι οι ανώτατοι άρχοντες της χώρας, οι ίδιοι την εγκαταλείπουν, για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος και να διαφυλάξουν την υστεροφημία τους και το πολιτικό μέλλον των γόνων τους.
Ε, λοιπόν αυτό πρέπει να αλλάξει.
Θα πρέπει να υπάρχει σταθερή τετραετή διακυβέρνηση της χώρας, την οποία δεν θα μπορεί να επηρεάσει ούτε η…. αντιπολίτευση, ούτε βουλευτές της συμπολίτευσης, ώστε η εκάστοτε κυβέρνηση να μένει απερίσπαστη στην εφαρμογή του προγράμματός της και να μην γίνονται πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της σταθερότητας της χώρας.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κατάργηση της εμπιστοσύνης της Βουλής και απευθείας εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνηση, δηλαδή μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, το κεντρικό μας πρόβλημα είναι το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας που επιτρέπει στους πολιτικάντηδες πολιτικούς να παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας.
Επομένως, μην ματαιοπονούμε ψάχνοντας να βρούμε τα κατάλληλα πολιτικά πρόσωπα. Ποτέ δεν θα υπάρξουν.
Ακόμα και τα ίδια τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα, αλλιώς θα συμπεριφέρονταν, αν υπήρχαν άλλοι θεσμοί.
Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι, το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτειακό, δεν είναι οικονομικό, ούτε κάν πολιτικό. 
Το οικονομικό πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα. 
Η αιτία είναι το πολιτειακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου