Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η... για οίκτο εμφάνιση του πρωθυπουργού ήταν προσποιητή ή πραγματική;;

Περιμέναμε κι εμείς να εμφανιστεί το «θηρίο» που θα τρίξει τα δόντια στον ελληνικό λαό, θα του κουνήσει το δάκτυλο και θα του πει «ή ψηφίζεις μνημόνιο ή παραιτούμαι και έρχεται το χάος». Όλες τις τελευταίες μέρες, οι πάντες είχαμε θεοποιήσει τον κ. Παπανδρέου και περιμέναμε σήμερα να γράψουμε άρθρα καταπέλτες, που θα αφύπνιζαν τον ελληνικό λαό για να μην κιοτέψει και ψηφίσει υπέρ του μνημονίου.

Αντ’ αυτού τι είδαμε; Είδαμε έναν πρωθυπουργό που σε τίποτα δεν....
παρέπεμπε στο στιβαρό εκείνο ηγέτη που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα. Έναν πρωθυπουργό που δεν απαντούσε σε κανένα από τα ερωτήματα που του ετίθετο, αλλά επαναλάμβανε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, άσχετα με την ερώτηση, κουραστικά πράγματα. Έναν πρωθυπουργό, που παρά την κρισιμότητα των στιγμών, από την αρχή άρχισε να εκπέμπει ένα συναίσθημα πολιτικού οίκτου και που από κάποια στιγμή και μετά έγινε κουραστικός και έστειλε πολλούς ανθρώπους για ύπνο.

Ακόμα και το "μεγάλο" του μήνυμα που ήθελε να περάσει δηλαδή «ή στηρίζετε το μνημόνιο ή πάμε σε εκλογές» το έθεσε δειλά και με πολλά «εάν και εφόσον» που τελικά δεν ανησύχησε κανέναν, γιατί απλά κανέναν δεν έπεισε ότι είναι αποφασισμένος να αφήσει την εξουσία, που με τόσο επιμονή κυνήγησε ο κ. Παπανδρέου..   

Πραγματικά θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτού του τύπου η εμφάνιση του αρχηγού της χώρας έγινε καθαρά για λόγους προπαγανδιστικούς, προκειμένου να διεγείρει αισθήματα συμπάθειας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, γιατί αν ήταν πραγματική, αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για τα συμφέροντα και την παραπέρα πορεία της χώρας.   

Αν όμως καταφέρει τελικά να διεγείρει αισθήματα συμπάθειας μερίδας του εκλογικού σώματος ο κ. Παπανδρέου, θα έχει επιτύχει το στόχο του, δηλαδή να τους κρατήσει καθηλωμένους και αδρανείς στον «καναπέ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου