Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Νέα σενάρια για την εξαφάνιση του πλοίου «Αrctic Sea»

Η «πειρατεία» δεν ήταν παρά «παρέμβαση» της Μοσάντ για να μη δοθούν ρωσικοί πύραυλοι στο Ιράν γράφουν ρωσικές εφημερίδες!

Πληθαίνουν τα σενάρια συνωμοσίας γύρω από την παράξενη υπόθεση της «πειρατείας» στο ρωσικό φορτηγό πλοίο «Αrctic Sea». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το Κρεμλίνο δεν θα κινητοποιούσε το Πολεμικό Ναυτικό του μόνο για τη διάσωση του ρωσικού 15μελούς πληρώματος και την περίπου 1 εκατ. ευρώ ξυλεία που μετέφερε επισήμως.
Ο ρωσικός Τύπος μάλιστα κάνει λόγο ακόμη και για ανάμειξη στην υπόθεση δυτικών δυνάμεων ή και της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ. Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές υποστηρίζουν ότι ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες έκαναν... κατάληψη στο πλοίο στις 24 Ιουλίου και ενόσω αυτό βρισκόταν σε σουηδικά ύδατα για να αποτρέψουν την παράδοση ρωσικών πυραύλων Χ55 και αντιαεροπορικών πυραύλων S300 στο Ιράν και ότι οι πράκτορες της Μοσάντ προσπάθησαν να εμφανίσουν το περιστατικό ως μια απλή πειρατεία. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, οι πύραυλοι είχαν φορτωθεί στο πλοίο κατά τη διάρκεια επισκευής του στο Καλίνινγκραντ στις αρχές Ιουνίου και η επίσκεψη του ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες στη Ρωσία έγινε για να ζητήσει εξηγήσεις από τη Μόσχα.
Υπάρχουν όμως και άλλα σενάρια. Η εκδοχή της ρωσικής εφημερίδας «Ρravda» είναι ότι πίσω από την «εξαφάνιση» του πλοίου για περίπου τρεις εβδομάδες, ως τις 17 Αυγούστου, οπότε το κατέλαβε ρωσικό υποβρύχιο, κρύβεται μια «δυτική δύναμη», στόχος της οποίας ήταν να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ρωσία. Με τη σειρά της η Μόσχα αντέδρασε με «υστερικό τρόπο» και προσπάθησε να ανακτήσει πρώτη το πλοίο.
Επίσης, μια ρωσική οικογένεια στην πόλη Κουρσκ ισχυρίστηκε ότι «αναγνώρισε» από την τηλεόραση έναν χαμένο εδώ και τρία χρόνια συγγενή της στο πρόσωπο ενός από τους πειρατές.
«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα το πλοίο να μη μετέφερε μόνο ξυλεία. Πρέπει να εξετάσουμε ενδελεχώς το σκάφος, ώστε να μην υπάρχουν μελανά σημεία. Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί κατά πόσον το πλήρωμα είχε εμπλοκή στην υπόθεση» δήλωσε ο ρώσος επικεφαλής της έρευνας ΑλεξάντρΜπαστρίκιν.
Ειδήμονες επί ζητημάτων ναυτικής ασφάλειας έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο ακόμη και οι συλλήψεις των δραστών, δύο Ρώσων, ενός Λετονού, ενός Εσθονού και τεσσάρων ατόμων άγνωστης υπηκοότητας, να ήταν «εικονικές». Δηλαδή να μην έγινε ποτέ κατάληψη του πλοίου! Τη θεωρία αυτή ενίσχυσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου του από ρωσικό πολεμικό ο καπετάνιος κάλυψε τα διακριτικά του «Αrctic Sea» και προσπάθησε να το εμφανίσει ως κορεατικό πλοίο.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/08/rctic-sea.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου