Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Το κατηγορητήριο κατά της Εργκένεκον αποκαλύπτει δημοσιογράφους πράκτορες μυστικών υπηρεσιών!

Αποκαλύπτεται επιτέλους ο ρόλος

των δημοσιογράφων στην Τουρκία

Σαφέστατα δηλώνεται στο κατηγορητήριο το οποίο προκύπτει από τις αδιάκοπες ανακρίσεις και το οποίο συντάσσεται συνεχώς για την Εργκένεκον, πως δημοσιογράφοι λειτουργούσαν ως μυστικοί πράκτορες…
Η μυστηριώδης εγκληματική οργάνωση, Εργκένεκον, αποκαλύπτεται συνεχώς μέσα από τις έρευνες που πραγματοποιούνται και φανερώνουν ένα δίκτυο που είχε διασυνδέσεις εντός του κράτους και που ουσιαστικά συνωμοτούσε για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Βασικά μέλη αυτού του παρακρατικού δικτύου της Εργκένεκον είναι δημοσιογράφοι οι οποίοι παρακολουθούσαν μέσω της εργασίας τους ορισμένα άτομα μέσα στην Τουρκία, αναφέρει το τρίτο (κατά σειρά) κατηγορητήριο που συντάσσεται για την υπόθεση «φωτιά», για την οργάνωση της Εργκένεκον.
Έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία, που έχουν συμπεριληφθεί μέσα στο κατηγορητήριο ξεσκεπάζουν τον ρόλο του Unal Inanc, ο οποίος εργαζόταν ως πράκτορας συλλογής πληροφοριών, μαζί με άλλους δημοσιογράφους και κρατούσε αρχεία σχετικά με ορισμένους στρατιωτικούς αλλά και για πολίτες.
Ο Inanc ήταν επίσης και διευθυντής της Ασφάλειας σε κέντρο Ερευνών για κοινωνικά και στρατηγικής σημασίας θέματα. Στα έγγραφα που διατηρούσε, βαθμολογούσε αυτούς που παρακολουθούσε αναφέροντας π.χ. «πολύ πιστός» ή «από την ομάδα Kayseri» και «με αναφορά του προϊσταμένου του».
Επίσης, η ανάκριση έφερε στο φως την εμπλοκή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου με τις δημοτικές εκλογές(!) κατά τις οποίες φέρεται να έδωσε πληροφορίες στον υποψήφιο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τον δήμαρχο της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ.
Τα έγγραφα αυτά κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών της αστυνομίας, μέσα στο σπίτι αλλά και στο γραφείο του Inanc, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες-πληροφορίες ότι είχε εργαστεί στα αρχεία της Εργκένεκον.
Έτσι, ο ρόλος των δημοσιογράφων στην Τουρκία, εμπλέκεται πάρα πολύ. Εξάλλου, γνωστό ήταν πως οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) αλλά και ο στρατός της Τουρκίας, χρησιμοποιούν κατά κόρον δημοσιογράφους για «ειδικές αποστολές», φροντίζοντας για την «ειδική εκπαίδευσή τους» στην προπαγάνδα, δίνοντάς τους το δικαίωμα να εργαστούν, αλλά και χρησιμοποιώντας τους για να «στήσουν» γεγονότα, όπως αυτό των Ιμίων.
Η Τουρκία έχει μεγάλο έλλειμμα στην δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου. Σήμερα αποκαλύπτεται πλέον πως έχει μεγάλο υστέρημα και στην αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ενός σημαντικού επαγγελματικού κλάδου, της δημοσιογραφίας. Η χειραγώγηση των πολιτών συγκαταλέγεται μέσα στις ειδικές επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου, οι οποίες σύμφωνα με τις εξελίξεις, βρισκόταν σε συνεχή λειτουργία στο εσωτερικό της Τουρκίας και ήταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των στρατηγών και της Εργκένεκον.
Πηγή


Kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου