Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ραγιαδισμός: μια εικόνα χίλιες λέξεις

Την πρώτη του, εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν. Αν έβλεπε κανείς το πάνελ των δηλώσεών του, μαζί με τον Πρωθυπουργό και την Ντόρα, πράγματι θα διαπίστωνε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.
Από τη μια ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ (ο «εγκάθετος» της πλανητικής αυτοκρατορίας) με την αυθάδη σατραπική πολιτική του στολή: Μίλαγε έχοντας καθαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του την ψυχρή βεβαιότητα ότι απευθύνεται σε υπηκόους, σε δούλους.
Από την άλλη η Ντόρα με ένα πλατύ χαμόγελο ηδονικής απόλαυσης. Απολάμβανε ηδονικά τη δουλεία: Συνειδητός ραγιάς των ΗΠΑ…
Το πιο τραγικό πρόσωπο αυτής της εικόνας ήταν ο Πρωθυπουργός. Στο πρόσωπό του αποτυπωνόντουσαν όλα τα χρώματα του δράματος της υποταγής, όλη η τραγικότητα της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ της υποταγής.
Ο Καραμανλής ήταν το πιο τραγικό πρόσωπο της «εικόνας», ακριβώς γιατί είχε συνείδηση της υποταγής του και δεν ήταν πωρωμένος ώστε να ηδονίζεται από αυτήν.
Ο Καραμανλής εξέπεμπε όλη την τραγικότητα του ανθρώπου που τον είχαν «τσαλαπατήσει», του είχαν εξοντώσει κάθε βούληση και τον είχαν υποτάξει πλήρως, έχοντας συναίσθηση της οδυνηρής πτώσης του στις μπότες του ηγεμόνα.
ΟΛΑ αυτά τα τραγικά «χρώματα» του δαρμένου και υποταγμένου ήταν αποτυπωμένα και στο πρόσωπό του και στην ομιλία του: Όταν προσπαθούσε να δικαιολογήσει γιατί πρέπει να υποταχθούμε στο ΝΑΤΟ, να συμμετέχουμε στα αμερικάνικα προβλήματα στο Αφγανιστάν και να εκπαιδεύσουμε Αφγανούς «επαναστάτες», δηλαδή τους τυχοδιώκτες και τις μαφίες των Αμερικανών που έχουμε στην Ελλάδα…
Πράγματι η εικόνα μίλαγε τόσο παραστατικά και αποκαλυπτικά.
Ο Καραμανλής δήλωσε πλήρη υποταγή και υπακοή. Τα έδωσε όλα…
Φυσικά αυταπατάται αν πιστεύει ότι θα σωθεί. Θα καταποντιστεί ακόμα πιο γρήγορα στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Θα αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο και θα ανοίξει πιο διάπλατα τις πόρτες στους συνειδητούς «αμερικανοτσολιάδες» που καραδοκούν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και πρωτίστως στη Ν.Δ.
Η εικόνα και τα λόγια του Καραμανλή (με επίγνωση της ενοχής του) μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό αξιωματούχο σηματοδοτούν την ολοκληρωτική υποταγή της κυβέρνησης σε ΟΛΑ τα ολέθρια σχέδια του πλανητικού «Νταβά»…
Το καλό γι’ αυτόν, ίσως, είναι, να μην υλοποιηθούν επί των ημερών του: Των λίγων μηνών που του απομένουν…
Πηγή
Η φωτογραφία είναι από το epa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου