Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΗΠΑ: Δήλωσε ένοχος κατασκοπείας ο γιος πρώην στελέχους της CIA

Ενοχος κατασκοπείας ο γιος πρώην στελέχους της CIA.-

Ο γιος πρώην στελέχους της CIA που εκτίει ποινή κάθειρξης διότι εργαζόταν ως πράκτορας της Ρωσίας ομολόγησε την ενοχή του σε υπόθεση κατασκοπείας.

Ο γιος ενός διαβόητου διπλού πράκτορα της CIA, που φυλακίστηκε το 1997 καθώς κρίθηκε ένοχος κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας, ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε υπόθεση κατασκοπείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο 25χρονος Ναθάνιελ Νίκολσον, που οδηγήθηκε ενώπιον της δικαστίνας Άννας Μπράουν, ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι ενήργησε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης και στην κατηγορία της συνομωσίας με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος.

Ο Χάρολντ Νίκολσον, 58 ετών - το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA που καταδικάστηκε ποτέ για κατασκοπεία - φυλακίστηκε το 1997 κι εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών. Ενέχεται επίσης στην υπόθεση της συνομωσίας για την οποία κατηγορείται ο γιος του, αλλά δήλωσε αθώος.

Ο νεαρότερος Νίκολσον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 20 ετών για τα εγκλήματα που τον βαρύνουν και φέρονται να διαπράχθηκαν το διάστημα 2006-2008.

Εισαγγελείς στην δίκη που διεξάγεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον ανέφεραν πως ο Ναθάνιελ στρατολογήθηκε κι εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα του για να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να συγκεντρώσει χρήματα από «οφειλές» καθώς και να διοχετεύσει πληροφορίες σε ξένους πράκτορες.

Η ποινή του Νίκολσον προγραμματίζεται να ανακοινωθεί την 25η Ιανουαρίου 2010.


Ypoloipo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου