Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ιράκ: Κι άλλες αποδείξεις για χρήση χημικών από το ISIS

Ιράκ: Κι άλλες αποδείξεις για χρήση χημικών από το ISIS

Οι στρατιώτες του Ιράκ βρήκαν δοχεία με αέριο χλωρίου στο πεδίο της μάχης, ενώ αναλύσεις έδειξαν, πως είχε γίνει χρήση του παλαιότερα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι κουρδικές αρχές ισχυρίζονται, πως υπάρχουν αποδείξεις, για τη χρήση αερίου χλωρίου από τις δυνάμεις του ISIS. Σύμφωνα με αυτούς, οι Πεσμεργκά ανακάλυψαν 20 φιάλες αερίου στην καρότσα ενός φορτηγού, που χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ στις 23 Ιανουαρίου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της περιοχής του Κουρδιστάν λέει πως η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα δρόμο, ανάμεσα στη Μοσούλη και τα συριακά σύνορα, όταν οι Πεσμεργκά προσπαθούσαν να καταλάβουν τη συγκεκριμένη οδική αρτηρία που χρησίμευε ως κύριος κόμβος προμήθειας για το Ισλαμικό Κράτος, όταν, όπως λέγεται, συνέβη η επίθεση.

Βίντεο που είχε δοθεί τότε στην κυκλοφορία είχε αποκαλύψει, πως την ώρα που οι Πεσμεργκά, άνοιξαν πυρ εναντίον ενός φορτηγού, που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στο συγκεκριμένο δρόμο, σημειώθηκε έκρηξη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι παρευρισκόμενοι στρατιώτες, άρχισαν να νιώθουν ζαλάδα, τάση για εμετό και γενικότερα μια αδυναμία, ενώ μετέπειτα εξέταση των ρούχων τους, αποκάλυψε ίχνη χλωρίου.

Παρόμοιοι ισχυρισμοί είχαν γίνει από σημαίνοντα πρόσωπα του Ιράκ, τον Οκτώβρη, όταν παρόμοια δοχεία γεμάτα με χλώριο, είχαν βρεθεί στον απόηχο των συγκρούσεων στις πόλεις Μπαλάντ και Ντουλουίγια.

Πάντως η κυβέρνηση του Ιράκ θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση δήλωσε πως: «Το γεγονός πως ο ISIS, βασίζεται σε τέτοιες τακτικές, αποδεικνύει πως έχει χάσει το πάνω χέρι και καταφεύγει σε κινήσεις απελπισίας».

http://www.protothema.gr/world/article/459652/irak-ki-alles-apodeixeis-gia-hrisi-himikon-apo-ton-isis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου