Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μακελειό στην Τυνησία! 17 τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από πυρά στο κοινοβούλιο - Νεκροί οι δράστες της ομηρίας στο "Μπαρντό"

Μακελειό στην Τυνησία! 17 τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από πυρά στο κοινοβούλιο - Νεκροί οι δράστες της ομηρίας στο `Μπαρντό`

Δεκαεννέα άνθρωποι, εκ των οποίων δεκαεπτά τουρίστες, έπεσαν νεκροί από πυρά έξω από το κοινοβούλιο της Τυνησίας.

Οι δύο ένοπλοι που εξαπέλυσαν την επίθεση στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας για την απελευθέρωση των 30 ομήρων, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας, όλοι οι όμηροι που κρατούνταν μέσα στο κτίριο απελευθερώθηκαν.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν Πολωνοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Ισπανοί τουρίστες, είπε ο πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ.
Δύο ώρες αφότου ξεκίνησε η επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο Μουσείο Μπάρντο, που βρίσκεται δίπλα στο κοινοβούλιο της χώρας και σκότωσαν τους δύο δράστες. Η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε με την απελευθέρωση των ομήρων, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν επίσης ένας αστυνομικός και ένας Τυνήσιος πολίτης ενώ μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν Ιταλοί και Πολωνοί τουρίστες.

Όπως μετέδωσε η Mirror, ένα ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην Τυνησία την περασμένη Τετάρτη και σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη των τουριστών στο μουσείο "Bardo" την ώρα που έγινε η επίθεση.

http://www.newsit.gr/kosmos/nekroi-koinovoulio-tunisia-pura-omiroi-1803/383916

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου