Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Δασκάλα είπε σε μαθήτριες ότι τους αξίζει ο βιασμός, επειδή δεν φορούν μαντίλα!

Τουρκία: Δασκάλα είπε σε μαθήτριες ότι τους αξίζει ο βιασμός, επειδή δεν φορούν μαντίλα!

Την ώρα της διδασκαλίας, μαθητές και μαθήτριες έκαναν θόρυβο και εκνεύρισαν τη δασκάλα

Μια δασκάλα, που διδάσκει το Κοράνι και τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ, σε γυμνάσιο της πόλης Τοκάτ, στη βόρεια Τουρκία, είπε σε κάποιες από τις μαθήτριες της τάξης της ότι τους αξίζει ο βιασμός, επειδή δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα!

Η τάξη αυτή είναι προαιρετική και την παρακολουθούν 17 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στις 9 Μαρτίου, όταν κατά την ώρα του μαθήματος της συγκεκριμένης δασκάλας, που στην δημοσιότητα έχουν δοθεί μόνο τα αρχικά της, L.Y.I, κάποιοι μαθητές και μαθήτριες έκαναν θόρυβο, αντί να προσέχουν στο μάθημα.

Τότε η δασκάλα, φανερά εκνευρισμένη, είπε στις μαθήτριες: «Αφού δεν καλύπτετε το κεφάλι σας, το να σας βιάσουν ή να σας κάνουν οτιδήποτε κακό, επιτρέπεται από το Ισλάμ».

Αυτή την επίμαχη φράση της δασκάλας κατήγγειλαν γονείς των μαθητριών στον τουρκικό Τύπο και ανέφεραν ότι επιθυμούν την απόλυσή της.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονιών, η δασκάλα προέτρεψε επίσης τους μαθητές να προσεύχονται για τη μνήμη της Özgecan Aslan, που δολοφονήθηκε με φρικιαστικό τρόπο στις 13 Φεβρουαρίου στην Τουρκία και όχι να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις για τον θάνατό της...

Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι η δασκάλα έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε, αλλά οι γονείς επιμένουν, ότι αν δεν απολυθεί θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Από το 2012 στην Τουρκία το Κοράνι και η ζωή του προφήτη Μωάμεθ διδάσκονται προαιρετικά στα σχολεία, αλλά το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό. Σε πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται ότι οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης στην Τουρκία θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν, αν θα παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα και ζήτησε σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των γονιών τους και εγγύηση στο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

http://www.protothema.gr/world/article/458867/tourkia-daskala-eipe-se-mathitries-oti-tous-axizei-o-viasmos-epeidi-den-foroun-madila/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου